Szafari a berekben, gályamustra a Csillagvárban

Nem csak a nagy melegek idején, őszi hűvös hétvégéken is van miért a Balatonhoz kirándulni. Falmászás, dzsiptúra vagy játékkiállítás között is válogathatunk.

Most érdemes síelni indulni a magyar pályákra

A hétvégi havazásnak köszönhetően azok a sípályák is kinyithattak, ahol nincsen hóágyú.

Kampányszív: tippek Valentin-napra

Ha kell egy kis romantika, számos érzelmes program és helyszín közül választhatunk Valelntin-napon, bár február 14. elsősorban a virágkötő lobbi és Bálint gazda nagy napja.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.

 

Poroszlóról indul a Tisza-tavi jégtúra

Speciális felszerelést nem igényel, ám téli túrázásra alkalmas réteges ruházat, vízálló lábbeli, esőkabát és váltóruha azért jól jöhet a január 30-án megrendezett hagyományos jégtúrán.

Jelenleg még nem alkalmas a tó felszíne a közlekedésre, de figyelembe véve az időjárás-előrejelzést, január 30-án, szombaton a tó sekélyebb vizű területein biztonságosan megszervezhető lesz a rendezvény.

A túra Poroszlón a Fűzfa Pihenőparkból (a település Tiszafüred felőli végénél a 33-as főút mellett) indul 2010. január 30-án, szombaton 10.00 órakor, s mintegy 12-15 km hosszan vezet végig a Tisza-tavi Madárrezervátumon, bejárva a Poroszlói-medence nyáron megközelíthetetlen területeit. A túra várható útvonala a Dühös-lapos - Fás-ér - Szartos - Gólyaorr - Vízi Sétány érintésével halad majd.

Az út speciális felszerelést nem igényel, de téli túrázásra alkalmas réteges ruházat és vízálló lábbeli szükséges, esőkabát és váltóruha pedig jól jöhet. A túra nem teljesítménytúra, a szervezők egy hangulatos baráti kirándulásnak szánják túravezetők segítségével. A részvételi díj 750 Ft, melyben egy meleg tea is benne foglaltatik. Egy felnőttel egy gyerek díjmentesen vehet részt a programon.

További információk és a szervezés részletei elérhetők a www.tiszatoinfo.hu és a www.turakozpont.hu honlapokon.

A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága és a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület az elmúlt években hagyományosan megszervezte a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb túraajánlatát kínáló rendezvényét, a Tisza-tavi jégtúrát.

 

Top cikkek