A Nokia visszavág

A technológiai vezető szerepet látszólag elveszítette a Nokia. Most azonban előállt egy olyan készülékkel, amelyből sosem lesz ugyan tömegtelefon, de amelynél egy darabig nehéz lesz jobbat gyártani.

Sikeres próbát hajtott végre az ötödik generációs orosz vadászgép

Sikeres volt az ötödik generációs orosz vadászrepülőgép első repülési kísérlete a távol-keleti Amur menti Komszomolszk repülőgépgyárában - jelentette az Interfax hírügynökség pénteken, moszkvai idő szerint reggel.

Meggyújtották a toalettpapírt, leszállt a gép

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton a kínai Nanfang légitársaság Urumcsiból Vuhanba tartó járata, miután az egyik utas a felszállás után meggyújtott egy tekercs toalettpapírt a mellékhelyiségben.

British Airways: egy negyedév nyereség

A korábbi gyengébb eredmények után váratlan nyereséget jelentett folyó üzleti éve harmadik negyedévéről a British Airways.

Felszállóágban a ferihegyi repülőtér

A tavalyi visszaesés után az idén már bővülést vár a Budapest Airport, az utasforgalom akár újra elérheti, vagy meghaladhatja a 2008-as 8,4 milliót, a januári forgalom 2 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

 

Telefonnal is oldhatjuk a stresszt a repülőn

Ha úgy érzi, közeledik a pánik, megnyomhat egy félek! gombot, mire a program nyugtató légzéstechnikákat ajánl. A Virgin Atlantic Airways által kifejlesztett új iPhone alkalmazással a repüléstől rettegő utasok tájékoztató videofilmeket böngészhetnek és relaxációs gyakorlatokat is végezhetnek.

Relaxációs gyakorlatokkal, stresszoldó légzéstechnikákkal segíti a repüléstől való félelem leküzdését a Virgin Atlantic Airways által kifejlesztett új iPhone alkalmazás.

A iPhone és iPod Touch készülékeken futó program segítségével az utasok megtekinthetnek egy repülésről szóló videofilmet, böngészhetnek a gyakran feltett kérdések között és relaxációs gyakorlatokat végezhetnek. Ha pedig úgy érzik, közeledik a pánik, megnyomhatnak egy félek! gombot, amire a program nyugtató légzéstechnikákat ajánl.

A brit légitársaság a Mental Workouttal, egy mentális teljesítményt fokozó, pszichés problémák feloldását segítő szoftverekkel foglalkozó céggel közösen dolgozta ki az új programot. A Mental Workout szerint minden három felnőttből egy fél a repüléstől.

A szoftver kifejlesztésekor a Virgin Repüljön félelem nélkül című, igen sikeres kurzusának tapasztalataira épített. Richard Branson, a társaság alapító-elnöke szerint az új alkalmazás a kurzus előnyeit milliók számára teszi majd elérhetővé.

Top cikkek