Megvárják a késésben lévő utasokat a New York-i vonatok

New York-ban a hivatalos menetrendhez képest mindig egy perccel később indulnak a vonatok, hogy az esetleg később érkező utasok le ne késsék a járatokat.

81 éves szexológussal fejlesztené a romantikus turizmust Washington

Romantikus kirándulási célpontként népszerűsítenék Washingtont: Dr. Ruth Westheimernek az lesz a feladata, hogy dolgozzon ki "szerelmi stimulációs programot" februárra, különös tekintettel Valentin-napra, a szerelmesek ünnepére.

Egymillió dollárra pereli Florida kormányzóját David Byrne

Charlie Crist floridai politikus engedély nélkül használta fel a Talking Heads egyik számát kampányában. David Byrne egykori frontember szerint rajongói valószínűleg csalódnának benne, ha engedélyezné, hogy különböző kampányokhoz használják fel az együttes számait.

Broadway 50 bakszért

New York egyhetes és életfogytos tartózkodás esetén is reménytelen vállalkozás, úgyhogy a nagy levegő, nagy harapás stratégia ajánlott mindenkinek.

Harapj bele!

Ember nem tudja, mitől is lett a Nagy Alma (Big Apple) a világ közepének titulált metropolis.

 

Megnyílt a Harry Potter-park Floridában

A Roxfort kastélyba vezető vasút és vajsör is várja a rajongókat az orlandói parkban. Boris Johnson londoni polgármesternek nem tetszik az amerikai helyszín, ezért kijelentette: a parkot inkább Londonban kellett volna megépíteni.

J.K. Rowling írónő mellett a stáb több tagja is megjelent a floridai Harry Potter-park megnyitóján, köztük a Harry Pottert alakító Daniel Radcliff, Rupert Grint (Ron Weasley), Tom Felton (Draco Malfoy) és Michael Gambon (Dumbledore) is.

Boris Johnson, London polgármestere korábban úgy nyilatkozott, a parknak inkább Londonban kellene megépülnie. A stáb tagjai a megnyitón a polgármester véleményére csak annyit reagáltak, Amerikában sokan többen látogatják majd a parkot, amely nemcsak egy hónapig, hanem egész évben nyitva áll majd. Daniel Radcliff diplomatikusan megjegyezte, azért nagyon reméli, hogy egyszer Londonban is felépül egy hasonló vidámpark, írja a Daily Mail.

A Universal filmstúdió Kalandszigetén belüli nyolchektáros park fejlesztése öt éven át zajlott, a Potter-filmek produkciós menedzserének irányításával. A park felett a Roxfort kastély magasodik. Az egyik fő attrakció a Harry Potter és a tiltott utazás nevű vasút, amely a kastélyba kalauzolja el a látogatókat, különleges effekttekel mutatva be a varázslótanonc életének főbb állomásait, Dumbledore professzor szobáját, a Griffendél-házat és a tantermeket is. A túra során megelvenedik a Magyar mennydörgő nevű sárkány, de a rajongók óriáspókkal, dementorokkal és a Fúria fűzzel is találkozhatnak.

Meg lehet kóstolni a vajsört és Bagoly Berti mindenízű zseléit is. A vajsör tökéletes receptjének megalkotása egyébként nem volt egyszerű feladat: egy skót szálloda konyháját bérelték ki erre a célra - és az első teszteredmények szerint végül sikerült megtalálni a legjobb ízt, írja az AP.

 

A Roxfort kastély élőben
Smoke filters through Hogwarts Castle during the grand opening celebration for The Wizarding World of Harry Potter at the Universal Studio Resort in Orlando, Florida June 16, 2010. REUTERS/Scott Audette (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
Top cikkek