Újra nyit Capri ösvénye

Harminckét év után megnyitják Capri híres, sziklába vájt panorámaösvényét - jelentette be a Nápolyi-öböl legszebb szigetének polgármestere.

Fogdossuk meg a vadkant!

Róma, Milánó, Nápoly és Velence után december 7-től fapados járat indul Budapest és Firenze között is.

Rómában, mint a rómaiak

Rómában élj, úgy, mint a rómaiak! - szólít fel a közmondás. És valóban, érdemes úgy tenni. Például éppen Rómában érdemes reggelenként kávét és rongyoskiflit reggelizni valamelyik bárban, a pulthoz támaszkodva.

Egy eurócent egy romantikus velencei hétvége

Véletlenül egy centért kínált egy romantikus hétvégét egy Velence közelében lévő szálloda. 1400-an foglaltak szobát, mire a szálloda munkatársai észrevették a hibát. 90 ezer eurót buktak.

Mozituristák Rómában

Bár Róma hihetetlen gazdagságával aligha szorul rá a mozi reklámjára, hogy turistákat vonzzon, a külföldi látogatók érdeklődését mostanában a legújabb, vitatott sikerfilm, az Angyalok és démonok köti le az Örök Városban.

 

Lezárták a Kék barlangot

A Capri szigetén található világhírű barlang kristálytiszta vizét fehér hab és mérgező bűz árasztotta el. Nemrég több durva szabálysértésre derült fény Olaszország egyik fő természeti nevezetessége környékén. A felszálló gázoktól rosszul lett egy csónaktulajdonos, aki turistákat szállít a barlangba.

Lezárták a látogatók előtt kedden a világhírű Kék barlangot az olaszországi Capri szigetén, mivel visszataszító fehér hab és mérgezést is okozó bűz árasztotta el a naponta turisták ezrei által felkeresett látnivaló környékét.

A helyi zöldhatóság környezetszennyezésre gyanakszik, s vizsgálja, honnan kerülhetett az erősen toxikus anyag a barlang körüli vizekbe. A mocskos vízből felszálló gázoktól rosszul lett egy csónaktulajdonos, aki turistákat szállít a barlangba.

A híres barlangba nem süt be a Nap, napfény csak az azúrkék tenger közvetítésével jut be, ez adja a barlang kékes árnyalatát.

A hatóságot nem lepte meg túlságosan a kialakult helyzet, mert már a közelmúltban szennyvíz jelenlétét mutatták ki a térségben. Nemrég több durva szabálysértésre derült fény Itália egyik fő természeti nevezetessége környékén: néhány napja rajtakaptak egy környékbeli vendéglőst, amint törött üvegpalackokat szórt a tengerbe a barlang közelében.

Egy hete letartóztatták egy helyi turisztikai vállalkozás két alkalmazottját, mert szennyvizet eresztettek a tengerbe épp a barlang bejáratánál. Őrizetbe vettek két fiatalt is, akik a barlang mögött termesztettek marihuánát.

A Kék Barlangot rengeteg turista keresi fel
capri
Top cikkek