Madzagfalvi napok Békésen

A békési ember leleményességét bizonyítja, hogy vándorlásai során mindig volt nála madzag, s ha bármit meg kellett "reparálnia", akkor nem esett pánikba. Ezt a hagyományt eleveníti fel a város által rendezett Madzagfalvi Napok.

Kőlevesfesztivált rendeznek Szilaspogonyban

A Kőleves Fesztivált hét éve a kőleves meséjére alapozva indították el. A kőleves készítésének szabályait hét pontban rögzítették, ezek egyike szerint kőlevest főzni bármiből lehet, az egyetlen kötelezően betartandó előírás: a Kiskő-hegy vulkanikus kődarabját, mely a készülő leves névadója, bele kell mártani a még hideg főzővízbe.

Reformkori séta Balatonfüreden

Szeptember 25. és 27. között reformkori hangulat várja a látogatókat Balatonfüreden: zenei és irodalmi műsorok, bemutatók idézik a történelmi időket.

Pálinkapromenádra invitálnak Pestre

A pálinka divatossá lett. Lehet pálinkázni, illik megkülönböztetni a főzdéket is. A kisüsti hívei a hét végén pálinkapromenádon is részt vehetnek Budapesten.

Ismét töltik a kolbászt Békéscsabán

A csabai kolbász rajongói már most jegyezzék fel naptáraikba a jövő hét végét: október 22. és 25. között rendezik meg a híres fesztivált.

 

Lecsófesztivál Békéscsabán

Már hetven csapat nevezett a hagyományos lecsófesztivál főzőversenyére. Többek között a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnökének lecsóját is megkóstolhatjuk.

Eddig hetven csapat jelentkezett az immár kilencedik alkalommal megrendezendő békéscsabai lecsófesztivál főzőversenyére. A szeptember 11-én kezdődő háromnapos rendezvényre a város legnagyobb bevásárlóközpontja előtt kerül sor.

A versengő csapatokat ellátják paradicsommal, paprikával és hagymával. A 15 tagú zsűri nemcsak az ízeket fogja mérlegelni, hanem megfigyeli a terítéket, a főzők öltözetét is.

A békéscsabai lecsófesztivál hagyományosan nemcsak a versenyről, hanem a segítségről is szól. Így most is lesz véradás, egészségügyi szűrés, sőt kábítószerellenes megelőzőprogram is.  A nyitónapon Vantara Gyula, a város polgármestere is jelen lesz, valamint több elismert szépség is ellátogat ezen a hétvégén Békéscsabára.

Pénteken Prohászka Béla, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke bemutató főzést tart lecsóból a helyszínen, s az általa készített négyféle lecsót meg is kóstolhatják az érdeklődők.

Top cikkek