A Velencei-tó jege alatt találták meg egy korcsolyázó holttestét

Több órás kutatás után a búvárok megtalálták annak a 29 éves pákozdi fiatalembernek a holttestét, aki alatt kedden kora este beszakadt a jég a Velencei-tavon - közölte a rendőrség.

Egy fehérvári ügyvéd rejtélyes halála

Egyelőre nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy Fekti Antal székesfehérvári ügyvéd január 2-ai halála bármilyen módon kapcsolódna a Prikkel-ügyhöz – tudtuk meg rendőrségi forrásból.

Éltek vagy visszaéltek a joggal Börgöndön?

Szokatlan lépésre szánta el magát a börgöndi reptér fejlesztésére létrejött beruházó cég: joggal való visszaélésre hivatkozva 200 millió forintos kártérítési pert indított a szakhatósági engedélyeket rendre megfellebbező civil szervezetek vezetői ellen.

Tóparti fürdőpalota Velencén

Új élményfürdő- és szállodakomplexum fogadja a Velencére érkezőket december óta.

Óragyűjtemény Fehérváron

A hatalmas, mechanikus toronyóra-szerkezetek egy részét például akkor sikerült megvásárolnia, amikor megbízták az idejétmúlt, nehezen kezelhető toronyórák korszerű, kvarcvezérlésűre való lecserélésével.

 

Gépek "nagy generációja"

A háztartási gépek 1980-70-es évekbeli "nagy generációjából" ad ízelítőt a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeumban 60 Watt címmel múlt kedden megnyílt kiállítás. Megtudhatjuk: az első keverőtárcsás mosógépeket 1957-ben gyártották Magyarországon, majd rövidesen az első centrifugák is elkészültek. 1968-ban már géppel mostak a háztartások 58 százalékában.

Gyorsan hódított teret a jégszekrényeket felváltó elektromos hűtőszekrény is, bár Jászberényben csak 1960-ban készült el a magyar frizsider első szériája.

Először az Orion, majd 1959-től a Videoton gyártott fekete-fehér készüléket, amelyből az 1960-as évek végére 200 ezer darab került az üzletekbe. A szalagos Mambo magnó, s a táskarádiók ma már igazi múzeumi darabnak számítanak.

A kiállítás június 22-ig látható. (MTI)

Top cikkek