Plavnik: fürdőzés félsós tengerben

Az öbölben búvárkodva sokáig nem értettem, miért nem látok tisztán a víz alatt, aztán rájöttem: édes és sós víz keveredése töri meg, és teszi opálossá a fényt, ha megzavarjuk az érzékeny határfelületet.

Bon Bini Curacao

Itt a hétvége, és jönnek a környék - Kolumbia, Venezuela - módosabb emberei, hogy eltöltsenek egy-két napot Curacaón. Fővárosa, Willemstad az egyetlen a karibi térségben, amely felkerült az UNESCO világörökségi listájára

Csendes-óceáni cseppkőcsodák

Akár börtönszigetnek is nevezhetném, hiszen az ide érkező "kénytelen" egy teljes hetet eltölteni a piciny földdarabon, mivel az új-zélandi légitársaság hetente mindössze egy járatot üzemeltet Auckland és Niue között.

Karpatosz: szörf és görög tradíciók

Az Égei-tenger déli részén, Rodosz és Kréta között félúton fekszik Karpatosz szigete. A két népszerű turistaparadicsom között fekvő görög sziget ragaszkodik hagyományaihoz és tradicionális életmódjához.

Béka a százason

ABC-szigetek. Sokáig így nevezték Arubát, Bonairét és Curacaót. A Venezuelától északra fekvő karibi területet először a spanyolok hódították meg. Nem könnyű ide eljutni: amikor egy átszállás és három leszállás után Arubára megérkeztünk, a helyi reptér munkatársa megpróbált elzavarni, végül felvette a jegyzőkönyvet arról, hogy a bőröndöm megsérült. UTAZÁS TOP 50