A Velencei-tó jege alatt találták meg egy korcsolyázó holttestét

Több órás kutatás után a búvárok megtalálták annak a 29 éves pákozdi fiatalembernek a holttestét, aki alatt kedden kora este beszakadt a jég a Velencei-tavon - közölte a rendőrség.

Egy fehérvári ügyvéd rejtélyes halála

Egyelőre nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy Fekti Antal székesfehérvári ügyvéd január 2-ai halála bármilyen módon kapcsolódna a Prikkel-ügyhöz – tudtuk meg rendőrségi forrásból.

Éltek vagy visszaéltek a joggal Börgöndön?

Szokatlan lépésre szánta el magát a börgöndi reptér fejlesztésére létrejött beruházó cég: joggal való visszaélésre hivatkozva 200 millió forintos kártérítési pert indított a szakhatósági engedélyeket rendre megfellebbező civil szervezetek vezetői ellen.

Tóparti fürdőpalota Velencén

Új élményfürdő- és szállodakomplexum fogadja a Velencére érkezőket december óta.

Gépek "nagy generációja"

A háztartási gépek 1980-70-es évekbeli "nagy generációjából" ad ízelítőt a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeumban 60 Watt címmel múlt kedden megnyílt kiállítás.

 

Óragyűjtemény Fehérváron

A hatalmas, mechanikus toronyóra-szerkezetek egy részét például akkor sikerült megvásárolnia, amikor megbízták az idejétmúlt, nehezen kezelhető toronyórák korszerű, kvarcvezérlésűre való lecserélésével.

Gyűjteményének számos remekére pincékben, padlásokon, kacatok között bukkant rá. A gyűjtemény 200 esztendő jellegzetes óráiból ad ízelítőt, az úgynevezett parasztóráktól, szalonóráktól a zenélő és faliórákig. Láthatóak az elmúlt korok jellegzetes zsebórái, s a szocializmus idejének szovjet gyártmányú karórái, valamint az órásmesterség egykori és mai szerszámai.

A nyilvánosságnak a napokban először bemutatott gyűjtemény egyelőre csak előzetes bejelentés alapján látogatható. Előzetesen a jenokovacs@ online.hu címen jelentkezhetnek be az érdeklődők. Kovács Jenő nevéhez egyébként több városi óraszerkezet elkészítése, illetve javítása fűződik Székesfehérváron.

Az ő munkája az egykori koronázóváros egyik nevezetessége, az időt virágokból kirakott számlapon mutató virágóra, a hangulatos belvárosi órajáték, valamint ő hozta rendbe s cserélte korszerűre a templomok toronyóráinak szerkezetét. (MTI)

Top cikkek