Lyukasóra

Egyetlen golflabdával a világon a legtöbb autót eddig a magyar Hegedűs Gábornak sikerült megállítania.

A Bakonyban megforgatják a szelet

Krúdy Gyula "Téli szél a Bakonyban" című művében már megírta, hogy a Bakony az ország egyik legszelesebb helye.

Cozma-gyilkosság: ketten lakat alatt, egy gyanúsított szökésben

Már három gyanúsítottja van a veszprémi gyilkosságnak, közülük kettőt elfogtak Ausztriában.

Balaton7: unatkozni nem fogunk

Mihez kezdjünk a Balatonnál ilyenkor, májusban, amikor nincs strandidő? A programkínálat ezen a tavaszon igazán változatos, és a május 9.

Gizella-napok lesznek Veszprémben

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg május 7.

 

A válság még jól is jöhet?

Ismerősöm az élmény hatása alatt meséli, az utóbbi évek legkellemesebb hétvégéjét töltötte a Bakony kellős közepén nemrég megnyílt Club Szarvaskút fogadóban. El tudod képzelni, szegezte nekem a kérdést, egy négyhektáros, erdőkkel körülvett driving rangeen gyakorolod a tee ütéseket, vagy a hosszú ütéséket próbálgatod a fairway bunkerből?

Én persze nem tudtam elképzelni, minthogy golfütő még életemben nem volt a kezemben. Az viszont megütötte a fülemet, hogy ismerősöm fogadkozott: soha többet nem megy külföldre nyaralni, ha már itthon is ilyen igényes, exkluzív klubokban töltheti el szabadidejét.

Tartok tőle, a Szarvaskúthoz hasonló exkluzív klubok csak kevesek kiváltságaként kerülhetnek bele a család húsvéti üdülési programjába, ám számos, szerényebb - s persze olcsóbb - hotel, panzió, vendégház tulajdonosának fantáziáját lódította meg a tavaly ősszel ránk szakadt válság. Egyre többen gon-dolják úgy az idegenforgalomra szakosodott vállalkozók közül, hogy a mostani nehéz hónapok (évek?) lehetőségeket is rejtenek magukban. A megrögzött tengerjárók, a szabadságukat rendszerint külhonban töltő honfitársaink közül idén sokan változtathatnak szokásaikon, s ha egy-egy hazai vendégfogadóban, termálfürdőben, a Balaton partján, lovas- vagy golfklubban kellemes meglepetésként élik meg a személyre szóló figyelmességet, a kényeztetést, ki tudja, talán itthon ragadnak?

Érdemes rástartolniuk a vendégekre, de jó, ha tudják, a konkurencia sem alszik. Idén nyáron a külföldi turistairodák is olyan akciókkal bombázzák majd a kuncsaftokat, amilyenekkel eddig nem nagyon találkoztunk. Olyan kis összeget sem szégyellnek megjelölni, mint a heti ötezer forint, mert már ennyiért is lehet szerény szálláshelyet találni a görög, vagy az olasz partok apartmanjaiban.

Tehát fel van adva a lecke, élesedik a szállóvendégért folytatott küzdelem.

Top cikkek