Tajvanon is megjelent a madárinfluenza

Tajvanon a hatóságok regisztrálták az első madárinfluenza-esetet.

Tizenhárom iskolát gyújtottak fel Thaiföld déli részén

Tizenhárom iskolát gyújtottak fel Thaiföld muzulmánok lakta déli részén feltételezett iszlamista lázadók - közölte csütörtökön a rendőrség.

A horvátok újra csak vízummal engednék be a szerbeket

A Novi List napilap beszámolója szerint Tomislav Karamarko belügyminiszter a napokban azzal állt elő, hogy hat-tizenkét hónapra vissza kellene állítani Szerbia felé a vízumkényszert.

'Bosnyák gettót' csinált az unió

A Szerbiára, Macedóniára és Montenegróra vonatkozó uniós vízummentesség miatt "bosnyák gettó" jön létre, és a többséget adó muzulmán bosnyákok másodosztályú állampolgárok lesznek a saját országukban – mondta a bosznia-hercegovinai külügyminiszter.

Irányítótoronynak csapódott egy repülőgép Thaiföldön

Legkevesebb egy ember vesztette életét a Thaiföldön kedden történt repülőgép-balesetben: egy belföldi járat leszállás után megcsúszott és egy toronynak ütközött.

 

Nem kell fizetni a thai vízumért a turistáknak

Március elejétől átmenetileg vízumdíj fizetése nélkül utazhatnak be Thaiföldre azoknak az országoknak az állampolgárai, amelyeknek kötelező most még a beutazási engedély beszerzése - jó tudniuk ezt a magyar turistáknak is. Thaiföld, a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja március 6-tól június 4-ig egyoldalú, átmeneti vízumdíjmentességet vezetett be kizárólag turisták részére, jelentette be a bangkoki külügyminisztérium.

A kormány azt reméli, hogy intézkedése - amely egy gazdaságélénkítő csomag része - segít növelni az odalátogató vendégek számát.

A délkelet-ázsiai ország nemzeti jövedelmének mintegy 6 százaléka származik az idegenforgalomból, amely egyben a lakosság jelentős hányadának megélhetési forrása is. A múlt év végi politikai zavargások, amelyek Bangkok két repülőterének lezárásában csúcsosodtak ki, turisták millióit riasztották el, amit a világgazdasági válság csak tovább fokozott. A thaiföldi kormány a mostani intézkedéssel feledtetni kívánja a tavalyi zavargások riasztó hatását.

Az átmeneti könnyítés a magyar állampolgárokra is érvényes. A magyar turisták a budapesti thaiföldi nagykövetségen igényelhetnek harminc napra szóló turistavízumot, illetve a bangkoki nemzetközi repülőtéren lehet 14 napig érvényes vízumot beszerezni. (MTI)

Top cikkek