Év végi kalandok a Balatonnál

A Balaton ősszel látványként, vagy hajózva pazar élmény, de nem kell lemondani a fürdőzésről sem.

Hegyközségek sík vidéken

Hegyet Szegednek! - hangzott a választási ígéreteket kifigurázó felszólítás néhány éve, a legutóbbi kampány idején.

Kedvezmények a Dunakanyarban

Hosszú nyelű fakanállal, mézzel és répával etetni a barnamacikat a veresegyházi Medveparkban, jelzett turistautakon felkapaszkodni a Börzsöny csúcsára, a 938 méter magas Csóványosra, végigsiklani a téli-nyári bobpályán, lubickolni az esztergomi Aquapark élményfürdőiben, megcsodálni Magyarország első fővárosa, Visegrád műemlékeit, Zoránt, Sebestyén Mártát, Paya Beát és kamarazenét hallgatni a Szentendre Tavaszi Fesztivál estjein - sok más mellett ezek lehetnek a programjaink, ha a közeli hetekben a Dunakanyarba látogatunk.

Balaton7: unatkozni nem fogunk

Mihez kezdjünk a Balatonnál ilyenkor, májusban, amikor nincs strandidő? A programkínálat ezen a tavaszon igazán változatos, és a május 9.

Hazajáró Hétvége: minden, ami falusi

A tiszta, jó levegő, a táj szépsége, a vidéki porták hangulata, a természet közelsége, a háziállatok látványa, a tájegység egyik-másik híres eledele, díszes népviselete, a csend, a nyugalom, a békesség és még számos egyéb körülmény teszi a nagyvárosiak számára különösen vonzóvá a falusi környezetet.

 

Happy weekend a Balatonnál

Március, de inkább április végéig árengedményes akciókat hirdet a Balatonnál és a tó környékén a nemrég épült szállodák jelentős hányada. A házon belüli vízgyógyászati, wellness, fitnesz és egyéb vizes programok mellé szerveznek a szállásadók mást is: barlangjárást, borkóstolást, lovaglást, gyalogtúrázást, közös reggeli tornát, de egy kis tájékozódással bárki maga is rátalálhat azokra a helyekre, amelyek akkor is balatoni élményekkel kecsegtetik, amikor még csak a halak úsznak a tó vizében.

A kedvezményes szállásajánlatokat többnyire a 3=4 szlogen és szolgáltatáscsomag jellemzi. Négy éjszakát kínál három áráért márciusban Balatonalmádiban az egykori Auróra helyén épült négycsillagos Ramada Szálló 44 250 forintért, aminek ellenében büféreggelit, büfévacsorát kap a vendég, és természetesen használhatja az úszómedencét, a szaunát, a konditermet és - ha magával viszi -, a saját notebookját.

Az itt látottakat érdemes lehet összevetni a szomszédos Balatonfüred szintén négycsillagos Silver Resort Hoteljének hasonló árú Happy weekend ajánlatával, amely csak péntektől vasárnapig szól ugyan, de délutáni kávé- és süteményfogyasztást, amellett belépőt is tartalmaz a szomszédos műjégpályára, és csak szokatlanul szerény, napi 1600 forintos felárat kér az egyágyas elhelyezésért.

Minél nagyobb a család vagy a baráti társaság, és minél tovább marad, annál kevesebbet fizet a szállásért Balatonkenesén a hatszobás, hat fürdőszobás Vargha vendégházban. Akár tíz-tizenöt vendég is ellakhat itt napi 25 ezerért, ha hatnaposra szabják az üdülést, ha pedig csak négy éjszakát maradnak, 30 ezer forint az egész társaság szállásdíja. Igaz, a szálláson kívül semmit, még reggelit se kapnak.

Siófokon a négycsillagos Hotel Panoráma egészen június végéig 48 900 forintért ajánlja magát három éjszakára, és a szálláshoz a büfé rendszerű (svédasztalos) félpanziót, kozmetikai kezelést, maszszázst, pedikűrt, szoláriumot, valamint az úszómedence, a szauna, a gőzfürdő és a pezsgőfürdő használatát is hozzácsomagolta.

Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Vonyarcvashegy, Alsópáhok, Balatongyörök, Cserszegtomaj, Zamárdi és Kehidakustány egyes szálláshelyei szintén kínálnak tavaszi kedvezményeket.

Aki ilyenkor megy a Balatonra, olcsóbban megússza
Aki ilyenkor megy a Balatonra, olcsóbban megússza
Top cikkek