Orgiák és nőstény homár

Könyvet írt Nyugat-Berlin egykor legelőkelőbb szállodájáról a volt Hilton PR-főnöke. Sztárok, narancstornyok, Dom Pérignon, ami kell. Tudósítónktól

Berlin a szabad ég alatt

Gondolta volna, hogy a berliniek nyaranta ízig-vérig mediterrán népek? Ha júliusban vagy augusztusban a német fővárosban jár a turista is megbizonyosodhat erről.

Időutazás Berlin környékén

Brandenburgban is a berlini fal leomlásának 20 éves jubileuma jegyében telik a 2009-es év.

Múzeum a német kolbásznak

Múzeumot kapott a német utcákon kapható híres kolbász, a currywurst, ami már-már nemzeti intézménynek számít az országban.

Közpark lesz a Tempelhof repülőtér helyén Berlinben

A közelmúltban végleg bezárt Tempelhof repülőtér helyén nyíló park nagyobb lesz, mint a 210 hektáros állatkert, amely eddig a legnagyobb berlini park volt.

 

Dalí-tárlat nyílik Berlinben

Kizárólag Salvador Dalí műveinek szentelt múzeum nyílik Berlinben. A magánfinanszírozású múzeum két emeleten, összesen 1400 négyzetméteren mutatja be a szürrealizmus legismertebb képviselőjének munkáit. "Nálunk csak eredeti darabok vannak" - hangsúlyozta Carsten Kollmeier, a múzeum kurátora és kezdeményezője.

A kiállítás Dalí munkásságának keresztmetszetét kínálja, a műveket - amelyek közt páratlan darabok is vannak - gyűjtők bocsátották a múzeum részére. A 400 kiállított művet 3000 alkotásból válogatták ki; az amúgy állandó kiállítás anyagát rendszeres időközönként cserélik majd.

A múzeumban látható művek között található a művész első litográfiai munkája, a Don Quijote, a Dante Isteni színjátékához készített fametszet, valamint az Angyal című munkája.

Carsten Kollmeiernek már van tapasztalata a Dalí-kiállítások szervezésében, az elmúlt két évben két nagy sikerű, 760 ezer látogatót vonzó tárlatot is szervezett a katalán zseni műveiből Berlinben. A siker apropóján született meg a múzeum ötlete. Az impozáns Potsdamer Platz környékén található múzeum vezetője havi 10 ezer látogatóval számol, s bízik abban, hogy legalább 25 évig együtt tudja tartani a gyűjteményt. Bár, mint azt Kollmeier is beismerte, Dalínak nem volt kötődése a német fővároshoz, "így is nagyon jól illik egy olyan pezsgő kulturális városhoz, mint Berlin" - mondta. (MTI)

Top cikkek