Sárkányhercegnő

Aki töri a magyart, éhkoppon maradhat a simontornyai Fried Kastélyszálló éttermében. Mint az a holland vendég, aki NEM-et akart rendelni, de a pincér meg-megújuló rohama ellenére váltig ismételgette: "nem kérek".

Szirtáki helyett Naptánc

Újabb feltámadásra készül az elrontott beruházások szimbólumává vált balatonfüredi görög falu: napokon belül immár Sundance Park néven nyitja meg kapuit.

Malmőben senki sem unatkozik

Magyar turisták ritkán jönnek a svédországi Malmőbe.

Korhatár nélkül utaznak

Tavaly októberben, az Idősek Világnapján a Torkos Csütörtök mintájára megrendezték az első Szenior Szerdát.

Újra tésztaszerda!

Idén május 13-án ismét mindenkit a tészták világába invitálnak.

 

Rozmaringos vendéglők

Átadta - a vendégeket a legízlésesebb környezettel, kulturált, esztétikus miliővel váró - a magyarországi vendéglők vezetőinek az idei Rozmaring-díjakat Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A Rozmaring-díjat azok az éttermek kapják, amelyek mind gasztronómiai kínálatukkal, mind igényes környezetükkel kivívják a turisztikai szakemberek és a Virágos Magyarországért mozgalom zsűrijének az elismerését.

A 2008. évi kitüntetéseket a következő éttermek nyerték el: Napraforgó étterem, Cserszegtomaj; Remete pince és étterem, Vác; Kondorosi csárda, Békés; Bagolyvár étterem, Pécs, Tuba tanya, Hajdúszoboszló; Kortyolda söröző, Miskolc, Etyeki vendégfogadó, Zöld Elefánt, Zalaapáti; Öreg Pákász, Poroszló.

A közelmúltban a verseny szervezői továbbléptek: a Rozmaring-díj megteremtésével azon vendéglátóhelyek tulajdonosainak munkáját kívánják díjazni, akik felismerték, hogy a szép növényekkel díszített, gondozott környezet a kiváló gasztronómiai választékkal együtt, fokozza az éttermek vonzerejét és hozzájárul a turisztikai kínálat színvonalának emeléséhez is.

A Rozmaring-díjat turisztikai régiónként minden évben egy-egy étteremnek ítélik oda. (MTI)

Top cikkek