Hal is akad a csepregi borúton

Lassan már a szüreti napokra készülődnek a szőlőtermelők a csepregi hegyen, az Alpokalján.

A múlt és a jövő kupolái

Egy idegenforgalmi szakember megfogalmazása szerint Budapesten nem különleges fürdők vannak, hanem valóságos fürdőkülönlegességek.

Hajdúszoboszló, a reumások Mekkája

Ha azt mondom, "wellness", a Dunától keletre szinte mindenkinek Hajdúszoboszló jut az eszébe.

Matyóföldön is négy csillag

Az Európa-szerte ismert Zsóry gyógyvízre alapozva építették fel Mezőkövesden a nemrég megnyílt négycsillagos Balneo Hotel Zsori Thermalt.

Akciózó fürdők a Balatonnál

A téli hónapokban olcsóbb jegyekkel, akciókkal, sőt van, ahol programokkal is igyekeznek magukhoz édesgetni a vendégeket a Balaton vonzáskörzetében lévő fürdők.

 

Továbbra is "vizesKeddj" a Zsóry-fürdőben

A kiváló összetételű és minőségű gyógyvízzel rendelkező mezőkövesdi fürdőkomplexum a 2008-as évet is sikeresen zárta. Az idén hetvenesztendős jubileumát ünneplő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően 2008-ban megdöntötte a félmilliós éves látogatói csúcsot.

A fürdőüzemeltetési ágazat öszszességében 9 százalékkal növelte árbevételét a 2007-es évhez képest. Némi ingadozás csak a gyógyászati szolgáltatások terén volt tapasztalható, ennek oka az egészségügyi jogszabályváltozásokban keresendő. Ezért a fürdő januártól nem emelt árat, sőt meghosszabbította a tavalyi "vizesKeddj" akcióját is. Azaz minden kedden, sőt csütörtökön is - ünnepnapok kivételével - 700 forintos akciós jeggyel vehetik igénybe a vendégek a gyógyfürdő szolgáltatásait.

A forgalom növelése érdekében további kedvezményes tb-csomagok kidolgozását és bevezetését tervezik. Várhatóan idén nyár végén, ősz elején kezdődik majd el a fürdő történetének legnagyobb beruházása közel 1,2 milliárd forint értékben, amelynek során medencefelújítások, új épületek és wellnessrész kialakítására is sor kerül. A projekt 500 millió forintos európai uniós támogatással és 664 millió forintos önkormányzati önerőből valósul majd meg. (F. J. Gy.)

Bővebb információ a www.zsory-furdo.hu "Aktualitások" menüjében.

Top cikkek