Még tart a kármentés

Vasárnapig biztosan fenntartják a hét elejei mátrakeresztesi felhőszakadás után elrendelt vízfogyasztási tilalmat.

Síséták a mátrai őszben

Alig tíz éve, 1997-ben kapott saját nevet az a Finnországból indult szabadidősport, amely Nordic Walking néven mára az egész kontinenst meghódította.

Mátraszentistván: komfortos hazai pálya

Mátraszentistván és Mátraszentlászló határában immár 3,6 kilométerre nőtt a besízhető terep, a pályák átlagosan ötszáz méteresek...

Szombaton már lehet síelni a Mátrában

A tervek szerint szombaton megindul az egyik sífelvonó a mátraszentistváni Síparkban, azt követően, hogy az elmúlt napokban immár 30 centiméternyi havat gyártottak a nagy teljesítményű hóágyúk.

Kiállítás a tűzoltószertárban

Az országosan ismert parádi fafaragó mester, Asztalos Johák 1980-ban bekövetkezett haláláig szívesen vezette körbe műtermében az érdeklődőket.

 

Nyitnak a sípályák Hevesben

A folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően immár két kilométerre nőtt a síelhető pályák hossza a mátraszentistváni Síparkban, illetve kinyitott a szilvásváradi sípálya is. Egyre több síző keresi fel a közeli, hazai pályákat.

Az egy hete, napi 24 órában zajló hóágyúzás nyomán újabb pályákat és felvonókat nyitottak meg a síparkban; a többi között immár a leghosszabb pályát is használhatják a sport szerelmesei - közölték. A mátraszentistváni lejtőkön az országban egyedülálló módon 30-60 centiméteresre nőtt a sportolásra alkalmas, sítraktorokkal kezelt hótakaró vastagsága. Ugyanakkor a folyamatosan működő öt felvonó akár 3900 személyt is szállíthat óránként.

A felszerelt világítótesteknek köszönhetően az év végéig mindennap este nyolc óráig működnek a pályák, illetve szilveszterkor és az új év első napján is várták a síelőket, mivel ekkor is nyitva tartottak a melegedők és a vendéglátóegységek. Használható már a szilvásváradi önkormányzat által működtetett "családi sípálya" a Szalajka-völgy bejáratánál. A bükki településen egy 270 méter hosszú, tárcsás felvonó és esti villanyfény várja a látogatókat.

Az önkormányzat tervei szerint az idén, év elején szánkó- és snowboardpályát is nyitnak, amennyiben folytatódik a hideg, és természetes hó is hullik a lejtőkre. (MTI)

Egyelőre hóágyúk segítik a mátraszentistváni Síparkban a sportot
Egyelőre hóágyúk segítik a mátraszentistváni Síparkban a sportot
Top cikkek