Nápolyi robogó

Kevesebb mint másfél óra alatt teszi meg a kétszáz kilométeres Róma-Nápoly távolságot a nagy sebességű vonat, de a harminceurós jegy miatt ezen többnyire amerikai turisták utaznak, és persze a Vezúv lábához szemétriportra küldött újságírók.

Karnevál "Európa legszebb szalonjában"

Időutazás az a karnevál, amit a lagúnák városában, Velencében rendeznek. A Serenissima Republica máig a játék és a titok, az álom és a képzelet városa

Velencének elege van a hordákból

Tilos a Szent Márk téren etetni a galambokat.

Velence: a kíváncsiság szobra

Az ismeretlen iránti emberi kíváncsiságnak adózik Velence a Fiú békával (Il Ragazzo con la Rana) című szoborral, amelyet a velencei vámhivatal korábbi székhelye - előtti téren állítottak fel csütörtökön.

Zürichi városnézés piknikkosárral

Pezsgővel, sajttal és egyéb helyi finomságokkal teli piknikkosarat ajándékoz a zürichi idegenforgalmi hivatal azoknak a turistáknak, aki május 1.

 

Kedvezményekkel csábít Velence

Kedvezményekkel küzd az idegenforgalomban is érezhető visszaeséssel Velence. Azok a turisták, akik kevésbé frekventált időszakokban látogatnak a lagúnák városába, 20 százalékos kedvezményt kapnak a tömegközlekedési eszközökre, a szárazföldi parkolóhelyekre és a városi múzeumokba.

Ezeket a kedvezményeket a látogatók a főszezonban is megkapják, amennyiben interneten intézik foglalásukat. Ezzel egy négytagú család akár 100 eurót is spórolhat - közölte Michele Vianello velencei polgármester.

Az új rendszer révén Velence szeretné ésszerűsíteni az egész évi turistaáradatot, egyúttal támogatni az idegenforgalmat, amely idén 2,5 százalékos visszaesést jelentett. A külföldi látogatók száma 3,6 százalékkal csökkent. A lagúnák városa jövőre is jelentős idegenforgalmi visszaeséssel számol a gazdasági válság miatt.

Velencét évente mintegy 20 millióan keresik fel. A legtöbben közülük az Egyesült Államokból érkeznek: tavaly 1,15 millió amerikai töltött el legalább egy éjszakát Velencében. A jelek szerint a német és osztrák turisták is kedvelik Velencét és a Veneto régiót. Ők öszszesen 2,35 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly a régióban. (MTI)

Top cikkek