Múzeum a vágóhídon

Lehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukban várják az érdeklődőket.

Kalandra fel - „Winecaching” a Mátrai borvidéken

A geocaching mintájára egyelőre csak néhány ládát helyeztek ki a szervezők, a kezdeményezés azonban máris megtetszett a borvidék főszereplőinek, így hamarosan megindulhat az igazi kincsvadászat.

Megmutatjuk, mire képes Tokaj

A Tarcal szívében található Királyudvar Pincészet évszázadok óta a magyar borászat fellegvára. A hagyomány szerint már a XI. században innen került bor a király asztalára, később pedig egyike volt azon kiemelkedő birtokoknak, amelyek megalapozták Tokaj jó hírnevét és a tokaji bor legendáját.

Dobos tortával és kuglóffal népszerűsíti a magyar ízeket Kanadában a "Magyar Lány"

Suzanne Urpecz blogjának több mint tízezer olvasója van világszerte.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.

 

Féláron ehetnek-ihatnak az ötven év felettiek

Október 7-én Szenior Szerda: több mint 60 helyszín várja 50 százalékos kedvezménnyel az 50 év felettieket.

Több mint 60 helyszínen, többek között éttermekben, szállodákban és fodrásznál várják 50 százalékos kedvezménnyel országszerte az 50 év felettieket szerdán a Senior Szerda elnevezésű akcióban. 

A Torkos csütörtök mintájára létrejött kezdeményezésnek köszönhetően az ötvenen felüliek szerdán fél áron ehetnek és ihatnak egyes éttermekben, kávézókban, lakhatnak bizonyos szállodákban, ha előzetesen helyet foglalnak az akcióban részt vevő helyszíneken. Ezek folyamatosan bővülő listáját a a Szenior Szerda honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Tavaly óta az Idősek Világnapjához kapcsolódva október első szerdája a Senior Szerda. Magyarországon a 60 év felettiek száma több mint hárommillió, az 50 év felettiek száma 3 millió 800 ezer. A magánszemélyek által kezdeményezett nonprofit akció célja, hogy a figyelmet az idősekre irányítsa.

Az ENSZ-közgyűlés 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. A világ 6,6 milliárd lakosa közül jelenleg több mint 600 millió idősebb 60 évnél, számuk az előrejelzések szerint 2050-re kétmilliárdra nő.

Top cikkek