A rekordok horvát nyara

Minden idők egyik legmelegebbjeként vonult be a krónikákba ez a nyár Horvátországban. Az idei szezon több szempontból is rekordot döntött, öt tonna homárt fogtak ki például a horvát Adriából a turistáknak, akik soha nem látott számban özönlötték el a tengerpartot. Dubrovnik pedig a luxus óceánjárók egyik legfőbb célpontja lett.

Bajban az Adria?

Olasz kutatók becslése szerint évente 50 milliárd eurós kárt okoz a globális felmelegedés az Adriában, ahonnan négy évvel ezelőtt eltűnt a vízfrissítéshez szükséges legfontosabb áramlás. A spliti búvárok filmmel dokumentálták, hogy katasztrofálisan szemetes lett a horvát tenger feneke.

Csoda titokban

UTAZÁS TOP 50

Homoklopó szálloda

Homoklopással vádolnak egy szállodát Mexikóban, öt emberét letartóztatták.

Maratea, a Tirrén-tenger gyöngyszeme

Van Olaszországban egy hely, amelyet még nem fedezett fel a tömegturizmus, ám szépsége vetekszik bármely felkapott tengerparttal? Ilyen Maratea, a Tirrén-tengerből kiemelkedő, vad hegyek közt megbúvó városka.

 

Dúsgazdag vendégeket raboltak ki Olaszországban

Egy szaúdi hercegnőt és egy dúsgazdag marokkói vállalkozót is kiraboltak az elmúlt napokban két különböző szardíniai szállodában.

Kiraboltak egy szaúdi hercegnőt és egy dúsgazdag marokkói  vállalkozót az elmúlt napokban két különböző szardíniai szállodában.  A betörők a hercegnő lakosztályából 11 millió euró (3 milliárd Ft.)  értékű ékszerrel és értéktárggyal távoztak, de a marokkóitól csak 40  millió forintnyi értéket tudtak elvinni. Egy portofinói  luxushotelben egymillió eurónyi ékszertől szabadítottak meg egy  német nagyvállalati vezetőt.

„A tolvajok álkulcsot használtak. Vacsoraidőben tíz perc alatt, zajtalanul sikerült kibontaniuk és elvinniük a szaúdi  alkirály lányának lakosztályában lévő széfet" - írta vasárnap La  Stampa című napilap. A torinói lap értesülése szerint a széfet csak  szilikonnal rögzítették a falba.

A La Repubblica című baloldali napilap úgy tudja, az ügyből  diplomáciai incidens lett. „A szaúdi nagykövetség katonai tanácsosa  Szardíniára érkezett, a történtek ügyében az olasz titkosszolgálatok  és a két ország diplomáciai illetékesei közösen járnak el" - írta az újság.

A marokkói üzletembert a Costa Smeralda (Smaragdpart), a  legelegánsabb szardíniai üdülőkörzet egy másik luxusszállodájában  rabolták ki, méghozzá ugyanolyan technikával. A falból kiemelt  széfben 150 ezer euró (40 millió Ft.) értékű ékszer és készpénz volt.

A lopásokat ugyanazon szállodalánc, az Iti Hotels két  szállodájában követték el, a nyomozók speciálisan felkészült,  esetleg külföldi betörőbandára gyanakszanak, amelyet vélhetően helyi  alkalmazottak segítettek.

A harmadik betörést az északnyugat-olaszországi Portofino egyik  tengerparti luxusszállodájában követtek el, ahol egy német  vállalatvezető széfjét fújták meg a szobájából egymillió eurónyi  ékszerrel és 3000 euró készpénzzel a Corriere della Sera című lap szerint.

 

Top cikkek