Kampányszív: tippek Valentin-napra

Ha kell egy kis romantika, számos érzelmes program és helyszín közül választhatunk Valelntin-napon, bár február 14. elsősorban a virágkötő lobbi és Bálint gazda nagy napja.

Heródes építette Cesareát

Izraelben járva, ha időnk engedi, érdemes ellátogatni Cesareába, ahol beleizzadva a történelmi és a modern látnivalókba, rögtön csobbanni is lehet egyet a helyi kibucban a Földközi-tenger egyik legszebb, legkívánatosabb homokos partján.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

Kismarton nevezetességei egy hétvégén bejárhatók

A Bécsben, Kismartonban, Bécsújhelyen, s a többi, a magyar határhoz közel fekvő ausztriai településeken tett rövid kirándulásokat azért szeretem, mert maradéktalanul tartalmassá tesznek egy-egy hétvégét, de az ember mégsem érzi úgy, hogy véglegesen lemaradt valamiről, amit meg kellett volna néznie.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.

 

De hova járnak a helyiek?

A SpottedbyLocals weboldal azoknak segít, akik nem a turistáknak szóló attrakciókat, hanem a városban élők kedvenc helyeit keresik.

Első kézből kaphatunk hasznos információkat a SpottedbyLocals weboldalon, ahol Amszterdamtól Zürichig 22 európai város bloggerei gyűjtik össze kedvenc helyeiket. Olyan, mintha egy külföldön élő ismerős ajánlana nekünk izgalmas programokat, éttermeket, kávézókat, vagy múzeumokat - így könnyen felfedezhetjük a hagyományos látnivalókon túl az egyszerű utazó számára sokszor rejtett kincseket is.

A SpottedbyLocals weboldalt egy amszterdami házaspár, Sanne és Bart van Poll hozta létre két évvel ezelőtt - 2009-ben elnyerték a Lonely Planet által kiosztott, legjobb úti blognak járó díjat. Az ötletgazdák minden egyes bloggert csak személyes találkozás után vesznek fel a közreműködők közé: az oldalra írók a városokban élő helyi lakosok, akik beszélik az adott nyelvet, ismerik a helyi kultúrát és ingyenes, aktuális információkat szolgáltatnak városukról, kedvenc helyeikről.

Hermann Berlinből például a Central mozit ajánlja, Karmen a Ljubljanába érkező turistának a Zale temetőt mutatná meg, Nagy András Budapestről pedig a Benczúr utcai játszóteret ajánlja az utazók figyelmébe. A honlapról többek között Európa kevésbé ismert fővárosairól, például Chisinauról, vagy Nuuról is megtudhatunk érdekességeket.

Ezentúl minden héten ajánlunk egy-egy olyan hasznos weboldalt, amely az úti cél kiválasztásában, az utazás megtervezésében, eldugott látnivalók felfedezésében segít - vagy egyszerűen csak abban, hogy a képernyő előtt ülve világot lássunk egy kicsit. Ha van kedvenc ilyen oldala, ossza meg velünk kommentben!

 

Nyárra talán kikerekednek az árak, dönteni azonban most kell az úti célról. Irány London?
Nyárra talán kikerekednek az árak, dönteni azonban most kell az úti célról. Irány London?
Top cikkek