Bangkok: templomok, piacok és éttermek

Az Angyalok városa – így kezdődik a XVIII. században új helyen alapított thai főváros, Bangkok 21 szóból álló neve, amit Sziám egyik királyától kapott. Mostanság inkább Délkelet-Ázsia kapujának, turisztikai, így bevásárló- és étkezési központjának nevezhetnénk.

A feszültség a tetőfokán Bangkokban

Több száz thaiföldi rendőr megrohamozta péntek reggel Bangkok üzleti negyedében a kormányellenes tüntetők barikádját, majd anélkül, hogy összecsapás alakult volna ki közöttük, visszavonult.

Eső szakította meg a bangkoki csatát

Egy katona fejlövésben meghalt, mintegy húszan - többségében tüntetők - megsebesültek a thai biztonsági erők és a vörös ingesek legújabb összecsapásában.

Megnyílt az első Armani Hotel a dubaji Burdzs Kalifában

A világ legmagasabb épületének első emeletein várja a visszafogott eleganciára vágyó vendégeket Giorgio Armani első szállodája. Egy átlagos szoba ára egy éjszakára négyezer dirham, vagyis körülbelül 96 ezer forint, míg a legpazarabb lakosztályért ennek tízszeresét kérik el.

Elűzi a rosszkedvet a tajcsi

A kínai eredetű mozgásgyakorlatok csökkentik a stresszt, a félelmet és a mélabút. A tajcsitól jókedvűek és öntudatosak leszünk - derül ki amerikai kutatók tanulmányából.

 

Bangkok a világ legkedveltebb turisztikai célpontja

Bangkokot választotta a világ legjobb turisztikai célpontjának a Travel+Leisure magazin annak ellenére, hogy az év elejei utcai zavargások miatt sokan mondták vissza a thai fővárosba tervezett útjukat.

Bangkok polgármestere szerint a kitüntető cím sokat lendít a viharvert főváros közhangulatán, és a politikai tiltakozókat is jó magaviseletre ösztönzi. A néhány hónappal ezelőtti politikai zűrzavarra válaszolva a nemzetközi utazási cégek nem javasolták a bangkoki tartózkodást, emiatt pedig a szállodák is hamar kiürültek.

Bangkok: felhőkarcolók és dzsunka
Bangkok: felhõkarcolók és dzsunka

A Travel+Leisure neves utazási magazin olvasói annak ellenére választották Bangkokot a legkedveltebb városnak, hogy az év elejei utcai zavargások miatt sokan visszamondták a thai fővárosba tervezett útjukat. 

A Travel+Leisure top 10-es listájának első helyét betöltő várost a magazin közel 16 ezer olvasójának részvételével szavazták meg. A január és március között zajlott, a zavargások előtt néhány nappal befejeződött szavazásnál a kedvenc városra, szigetre, hotelre, légitársaságra és egyéb kategóriákra lehetett voksolni.

A városok között a második legnépszerűbb úti cél a szintén thaiföldi Chaing Mai, harmadik helyen Firenze végzett. A szigetek listáján Galapagost a hawaii Kauai és a görög Kiklád-szigetcsoport követi.

Top cikkek