Hétvégén itthon is kezdődik a síszezon

Az ország nagyobb síterepein szombaton kezdődik a szezon. Természetes hó ugyan nem esett túl sok, viszont a hóágyúval rendelkező magyar síterepeken szombattól lehet síelni.

Félmillió részeges brit síelő várható a síparadicsomokban

Egy brit biztosító szerint az idén 2,5 millió brit síelő várható az alpesi síparadicsomokban, akik közül 23 százalék legalább egyszer 18 egységnyi alkoholt, azaz 18 deciliter bornak megfelelő italt fogyaszt a sportolást megelőző este.

Most különösen vigyázni kell a balatoni jéggel

A Balaton jege helyenként már elég vastag, viszont éppen attól nagyon életveszélyes, mert nem látszik, hogy hol túl vékony. Még 5-6, tartósan hideg napra lenne szükség, hogy sportolásra alkalmassá váljon.

Most érdemes síelni indulni a magyar pályákra

A hétvégi havazásnak köszönhetően azok a sípályák is kinyithattak, ahol nincsen hóágyú.

Jégpályákat zárnak be a Balatonon, de öbölátcsúszás lesz

A havazások miatt ideiglenesen bezárták a siófoki és a keszthelyi jégpályát, BalatonátCsúszás helyett badacsonyörsi öbölátcsúszást terveznek.

 

Balatoni jégpálya nyílik Siófokon

A Balaton jege Siófoknál tizenöt-tizenhat centiméterre hízott, így az önkormányzat ingyenes pályát jelölt ki, ahol csütörtöktől lehet korcsolyázni.

Tizenöt-tizenhat centiméterre hízott kedd reggelre a Balaton jege Siófoknál, az önkormányzat ezért ingyenes korcsolyapályát jelölt ki, ahol csütörtöktől pályafelügyelettel és egészségügyi szolgálattal várják a vendégeket reggel 8 órától sötétedésig.

Az önkormányzat közhasznú munkásai már nekiláttak a hóeltakarításnak az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca végében kijelölt területen, ahol a vízi rendészet is megfelelőnek találta a jégvastagságot. Ha az időjárás nem szól közbe, a tervek szerint csütörtöktől mintegy 2000 négyzetméteren, folyamatos pályafelügyelet és egészségügyi szolgálat mellett korcsolyázhatnak, fakutyázhatnak vagy csúszkálhatnak a téli Balaton szerelmesei.

A pályakarbantartást és -felügyeletet a siófoki önkormányzat tulajdonában lévő, strandüzemeltető Balaton-parti Kft. végzi. A helyszínen forró tea, forralt bor és ennivaló is kapható lesz.

A vízi rendészet felhívta a figyelmet, hogy kizárólag a kijelölt helyen szabad korcsolyázni. Különösen veszélyes ugyanis, hogy a helyenként már megfelelő vastagságú jeget hó borítja, ezért nem látni, esetleg hol túl vékony a jég, illetve hol vannak rianások. Fontos tudni, hogy kellő vastagságú jég esetén is tilos kikötőkben, veszteglőkben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között rámenni, illetve járművel ráhajtani a jégre.

 

Top cikkek