A kávét ünneplik ma Bécsben

A kávé napján az osztrák főváros kávéházai akciókkal várják a vendégeket, és egy napra kávéház nyílik a Szent István dóm tornyában is. Bécsben nagy múltja van a kávéházi kultúrának - Ausztriában a kávénál csak vízből fogy több az italok közül.

A bécsi Városháza tere - vásárral és nélküle

A bécsi Városháza előtti tér ritkán látható sátrak vagy standok nélkül. Nyáron a zenei filmek iránt érdeklődők töltik meg a széksorokat, januárban a téli sport kedvelői a kanyargó jégpályákat. Alig bontották le a Roncalli cirkusz hatalmas sátrát, már készülnek a karácsonyi vásárra.

Múzeum a vágóhídon

Lehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukban várják az érdeklődőket.

Puncsgőzös bécsi advent - Videó

- Több a magyar a bécsi vásárokban, mint a Vörösmarty téren - hallottuk a városháza előtti Wiener Christkindlmarkt-en. Az epés megjegyzés gazdája tényleg nem túlzott. Varázslatos forralt puncs, páratlan édességek, esti fények, csodás hangulat - ezeket sorolták fel honfitársaink, miért érdemes elutazni a bécsi karácsonyi vásárokba, amelyekből legalább tizenegyről tudunk.

Kismarton nevezetességei egy hétvégén bejárhatók

A Bécsben, Kismartonban, Bécsújhelyen, s a többi, a magyar határhoz közel fekvő ausztriai településeken tett rövid kirándulásokat azért szeretem, mert maradéktalanul tartalmassá tesznek egy-egy hétvégét, de az ember mégsem érzi úgy, hogy véglegesen lemaradt valamiről, amit meg kellett volna néznie.