Rio de Janeiro a legjobb úti cél a melegek számára

A Forbes magazin által a világ legboldogabb nagyvárosának választott brazil metropoliszt a meleg utazási irodák kongresszusának küldöttei találták a legjobb helynek a meleg turisták számára. A polgármester büszke, hogy városa tiszteletben tartja, sőt értékeli a különbözőséget.

Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

81 éves szexológussal fejlesztené a romantikus turizmust Washington

Romantikus kirándulási célpontként népszerűsítenék Washingtont: Dr. Ruth Westheimernek az lesz a feladata, hogy dolgozzon ki "szerelmi stimulációs programot" februárra, különös tekintettel Valentin-napra, a szerelmesek ünnepére.

A Hold Völgye és a Stonehenge a veszélyeztetett látványosságok között

A brit Wanderlust utazási magazin ismét összeállította a legveszélyeztetettebb turistalátványosságok listáját, amelyen a jordániai Hold Völgye mellett a Stonehenge is szerepel.

Még mindig nem sikerült kimenteni a Machu Picchun rekedt turistákat

Káosz uralkodik a perui romvárosban rekedt turisták körében, fogytán az élelmiszer és az ivóvíz. Még midig több mint ezren várnak elszállításra, ám az időjárás nehezíti a mentőhelikopterek munkáját.

 

A Machu Picchu két hónap múlva fogadhat újra turistákat

Az inkák utolsó fővárosának maradványai semmilyen kárt nem szenvedtek, a Machu Picchu lábánál fekvő faluban viszont jelentős pusztítást okozott a heves esőzések okozta áradás és sziklaomlás. A turisták legkorábban két hónap múlva érkezhetnek.

Leghamarabb 7-8 hét múlva fogadhat újra turistákat a Machu Picchu, az áradás és sziklaomlás által elzárt világhírű perui turistalátványosság. Az inka fellegvárat január végén sújtotta természeti katasztrófa, amelynek következtében számos turistát kellett helikopterrel kimenteni.

A károk felmérése után kiderült, a Machu Picchu leghamarabb közel két hónap múlva nyílhat meg újra a látogatók előtt, ha "isten és az időjárás is úgy akarja" - közölte Martín Pérez Peru turizmusért felelős minisztere az RPP rádióban.

Pérez megjegyezte: az inkák utolsó fővárosának maradványai semmilyen kárt nem szenvedtek, a Machu Picchu lábánál fekvő faluban viszont jelentős pusztítást okozott a heves esőzések okozta áradás és sziklaomlás.

Az özönvízszerűen lezúduló csapadék nyomán sokan szenvedtek sérüléseket, húszan meghaltak. Az áradás és a sziklaomlás pedig elvágta az egyedüli, Cuzcóból a Machu Picchu felé vezető vasútvonalat.

Szakértők szerint a Peru déli vidékeit sújtó időjárási katasztrófa 231 milliárd forintnak megfelelő károkat okozott a dél-amerikai országnak.

 

Top cikkek