Második menet a vagyonért: a tét a Hunguest Hotels és az üdülési csekk

Az egykori szakszervezeti üdülőkből egyszer már nagyot kaszált Leisztinger Tamás, aki erre alapozva építette ki a szállodabirodalmát. A kormányváltás után azonban most jön a második menet.

Dúl a csata az ötcsillagos hévízi szállóért

Egy felmondott hitelszerződés miatt a bankoké lett az ötcsillagos hévízi Rogner Hotel. A bankok szerint a tulajdonos nem fizetett, utóbbi szerint viszont a CIB csalárd módon „foglalta el” az ingatlant.

A plafonig nőnek a belvárosi adók

Kemény új év elé néznek a belvárosi szállodák: az V. kerület valószínűleg drasztikus építményadó-emeléssel sújtja őket, ráadásul januártól saját kézbe veszi az idegenforgalmi adó kivetését. A szállodaszövetség szerint ha a tervezet megvalósul, az „késdöfés lesz a haldoklókba”.

Gazdát cserél a Hunguest Hotels

Egy részvénycsere folytán jövő őszre a Jászai Gellért alapította Magyar Turisztikai Holding tulajdona lesz a Hunguest Hotels, ahogy a tulajdonos jelenleg még az SCD Group-ban kezelt balatoni portfóliója is: a Balaton Fejlesztési Program, a Balatontourist és a FlyBalaton repülőtér is.

Leisztinger megválik a Hunguesttől

Jászai Gellért SCD-elnök új cége, a Magyar Turisztikai Holding (MTH) Zrt. egy részvénycserés ügylettel megszerezte a Hunguest szavazórészvényeinek 33 százalékát.