Mamma Mia! túra

A romantikus görög szigeteket a film bemutatását követően egyre több turista keresi fel, és sokan úgy döntenek, itt házasodnak össze. A filmturisták megkóstolhatják a szigeten termesztett olívabogyót, és Pierce Brosnan kedvenc fetasajtját. UTAZÁS TOP 50

Lebegés

A Holt-tengert megközelíthetjük Izraelből, a palesztinok lakta területről és Jordániából egyaránt. Vízfelülete a hatvanas években még ezer négyzetkilométernyi volt, de a víz magassága évről évre egy méternyit csökken. UTAZÁS TOP 50

Bolgár Aranyhomok - nem csak nosztalgia

A bolgár tengerparton lehet mindenről megfeledkezve az aranyló homokon sütkérezni, de lehet utazgatni és váratlan kulturális és gasztronómiai tapasztalatokat szerezni. A nosztalgiautazóval előfordulhat, hogy megtalálja azt a helyet, ahol egykor szakszervezeti beutaltként időzött - négycsillagos szállodává alakítva.

Raktárturizmus, őszi wellness Baranyában

A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre. A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre.

Vízi kerékpározástól a „Csendes éji” masszázsig

Ha jön a zimankó, ha nem, a ködös, hideg napokon ki ne vágyna egy forró fürdőre, fájdalmat, görcsöket oldó maszszírozó kezekre, izomlazító, gőzölgő szaunakabinra?

 

Catez, az évelő paradicsom

Szlovénia felett könnyen átnéz a kevéssé informált utazni vágyó, pedig szomszédunkban – a magyarul is beszélő Lendvától az Adriaparti Portorozsig – számos, olykor meglepően kellemes lehetőség várja a vendéget.

A Száva partján, Budapesttől mintegy 350 kilométerre például buja víziparadicsom fogadja egész évben a pihenni, fürödni, gyógyulni vagy simán csak szórakozni vágyókat, felnőttet és gyereket egyaránt.

Több mint kétszáz esztendeje fedezték itt fel azt a tizenkét hőforrást, amelyekből 43 és 63 fok között bugyog elő a gyógyulás nedűje. Azóta is a reuma ádáz ellenségeként tartják számon a catezi (ejtsd: csatezsi) vizet, ám négy évtizede az idegenforgalom egyéb ágai is megtelepedtek a környéken. Intenzív szálloda- és fürdőépítés kezdődött, aminek eredményeképpen húsz éve a catezi gyógyfürdő Szlovénia legnagyobb wellness- és második legjelentősebb turizmusközpontjává nőtte ki magát.

Az összesen mintegy 12 ezer négyzetméteres vízfelület az ideérkező családok minden nemzedékének biztosítja a szórakozást. Ebből tízezer négyzetméter áprilistól októberig kínálja a legváltozatosabb lehetőségeket a vízi örömökre, a hullámfürdőtől a 450 méteres távúszáson át az esetenként bumeránghatású csúszdáig. Rossz idő esetén vagy télen több mint kétezer négyzetméteren élvezheti a vendég az attrakciókat a három, folyosókkal összekapcsolt kupola alatt.

A házigazdák a szórakozás közben sem feledkeznek el a termálfürdő eredeti vonzerejéről, a gyógyhatásról. A négycsillagos Hotel Terme kínálatában ott szerepel továbbá az aromaterápia, az ájurvédikus masszázs, a relaxálás megannyi egyéb módszere is. A közeli Hotel Catez viszont – jó üzleti érzékkel – a párosan érkező vendégeknek ajánl szaunázást, továbbá szépségápoló vagy -karbantartó finom gyötréseket. És akkor a sportolási lehetőségeket vagy a közeli „gyermeköröm” indiánfalut még nem is említettük. Mindez a környék harapni valóan friss levegőjével vagy a hegyoldalak szőlőültetvényeinek látványával kiegészítve valóban azt eredményezi, amiért valaki Catezt választja: testi pihenést és lelki nyugalmat.

Top cikkek