Királyi régió: Közép-Dunántúl

Királyi városok, történelmi borvidékek, fürdők, virágok, halak, vadak, jó falatok, pálinka és téli testmozgás – irány Pannónia szívébe!.

Virágzó vidék: Nyugat-Dunántúl

A régió számos települése – Ivánc, Szombathely, Gelse, Sopron és Lipót – büszkélkedhet a Virágos Magyarországért versenyen elnyert „legvirágosabb település” címmel.

Aktív nyugalom: Tisza-tó

A Tisza-tó egyszerre különleges és egyedülálló élményközpont és a természet birodalma.

Menet közben is tart ma a Torkos Csütörtök

A Torkos csütörtökhöz idén a vendéglátóhelyek mellett a MÁV-Start IC-vonatai, nagykereskedések és éttermi beszállítók is csatlakoztak, a József Attila Színház pedig féláron kínálja jegyeit a kultúrára éhes vendégeknek. A Twitter felhasználói a NOL címlapján is torkoskodhatnak.

Minden huszadik vendéglő a torkoskodók szolgálatában

A tulajdonosok legmerészebb álmait is felülmúló, folyamatos telt házat hozott a Torkos Csütörtök az akcióhoz csatlakozó legtöbb étteremben.

 

Fesztiválok a javából – 2010

2010-ben, a Fesztiválok Évében szinte minden napra jut legalább egy jó indok, hogy útra keljünk az országban és meglátogassunk egy fesztivált. Magyarországon a fesztivál szó nem a zenés tömegrendezvény szinonimája, inkább a kulturális és természeti kincsek és értékek, a hagyományok és a lehetőségek közös ünnepe. 2010-ben igazán minden igényt kielégítő a választék: a középkori váraktól az újkori történelemig, a lovagoktól a cirkuszi akrobatákig, a jófajta boroktól a hetyke huszárokig, a különleges virágoktól a jellemző magyar fogásokig, a felbőgő motoroktól az utcazenészek legújabb nemzedékéig mindennel és mindenkivel találkozhatunk. A hagyományos ízlésűek éppúgy megtalálják a kedvükre való eseményeket, mint a legextrémebb igényű utazók.

A számos műfaj között több száz gasztronómiai rendezvény várja Önt is új ízekkel és illatokkal, kóstolókkal és rengeteg színes programmal. Az ország gasztronómiai térképét úgy a legélvezetesebb felfedezni, ha elutazunk a fesztiválokra, és eltöltünk néhány napot a helyszínen. Ismerje meg Ön is Magyarország ízeit, fedezze fel az egyes tájegységeket, élvezze a csak ránk jellemző vendéglátást, és térjen vissza máskor is, hogy régi ismerősként köszöntsék!

Huszonkét borvidék, megszámlálhatatlanul sokféle vörös- és fehérbor, zamatos gyümölcsök, friss zöldségek, ínycsiklandó húsok és halak színesítik gasztronómiai palettánkat. A klíma és a természeti adottságok lehetővé teszik, hogy januártól decemberig egész évben ünnepeljük ételeinket és az ételeinkhez kötődő hagyományainkat. Télen a falusi disznóvágások izgalma, a sült gesztenye és a forralt bor édes illata hoz változatosságot a rövid napok szürke egyhangúságába, tavasszal virágba borulnak a gyümölcsfák, elkezdődik a fesztiválidény és a napsütéses piknikek ideje. Nyáron igazán dúskálhatunk minden földi jóban, a ropogós cseresznyétől kezdve az omlós húsú halakig, a frissítő sörtől a zamatos pálinkáig. Az ősz kétségkívül a bor jegyében telik, szeptemberben a szüreti bálokon mulathatunk, novemberben pedig már megkóstolhatjuk az újbort is.

Érdemes útra kelni, hiszen a kedvezményes ajánlatokat igénybe vevők számára nyereményjátékot hirdet a Turizmus Zrt., a legszerencsésebbek –többek között – értékes belföldi utazást nyerhetnek.

 

Top cikkek