Fesztiválok a javából – 2010
A számos műfaj között több száz gasztronómiai rendezvény várja Önt is új ízekkel és illatokkal, kóstolókkal és rengeteg színes programmal. Az ország gasztronómiai térképét úgy a legélvezetesebb felfedezni, ha elutazunk a fesztiválokra, és eltöltünk néhány napot a helyszínen. Ismerje meg Ön is Magyarország ízeit, fedezze fel az egyes tájegységeket, élvezze a csak ránk jellemző vendéglátást, és térjen vissza máskor is, hogy régi ismerősként köszöntsék!
Huszonkét borvidék, megszámlálhatatlanul sokféle vörös- és fehérbor, zamatos gyümölcsök, friss zöldségek, ínycsiklandó húsok és halak színesítik gasztronómiai palettánkat. A klíma és a természeti adottságok lehetővé teszik, hogy januártól decemberig egész évben ünnepeljük ételeinket és az ételeinkhez kötődő hagyományainkat. Télen a falusi disznóvágások izgalma, a sült gesztenye és a forralt bor édes illata hoz változatosságot a rövid napok szürke egyhangúságába, tavasszal virágba borulnak a gyümölcsfák, elkezdődik a fesztiválidény és a napsütéses piknikek ideje. Nyáron igazán dúskálhatunk minden földi jóban, a ropogós cseresznyétől kezdve az omlós húsú halakig, a frissítő sörtől a zamatos pálinkáig. Az ősz kétségkívül a bor jegyében telik, szeptemberben a szüreti bálokon mulathatunk, novemberben pedig már megkóstolhatjuk az újbort is.
Érdemes útra kelni, hiszen a kedvezményes ajánlatokat igénybe vevők számára nyereményjátékot hirdet a Turizmus Zrt., a legszerencsésebbek –többek között – értékes belföldi utazást nyerhetnek.