A magyarok az Adriára, Németországba és Szlovákiába járnak

A németek utaznak a legtöbbet Európában, a legkedveltebb nyaralóhely Spanyolország. A horvát tengerpartot hat nemzet a három legelső turistacélpontja közé sorolja be. Síelni Ausztriában szoktunk, fürdőkben Szlovénia verhetetlen...

Welcome to Croatia: "add a pénzt és húzzál el"

Az árak azonnal megugranak, ha valaki idegen nyelven szólal meg, a taxisok viccelődve állítják, az óra a fejükben ketyeg, a vendéglősök variálnak. Az idén minden harmadik turista úgy érezte, nem fogadják szívesen a horvát Adrián. Szezonzáró kritika, olvasóink is írták.

Földkörüli álomutazás teherhajóval

A "lassú utazás" nehéz műfaj.

Örök tavasz Tenerifén

Érdemes nemcsak a turistacélpontokat, hanem a szigetek belsejét is felfedezni, ha a Kanári-szigeteken járunk. Spanyolország legdélebbi tartománya ugyanis számtalan kincset rej

Óceánjáró szálloda - már megfizethető?

Hiába, hogy a minden kényelemmel felszerelt, sokemeletes óceánjárók úgy élnek a képzeletünkben, mint a szupergazdagok üdülésének helyszínei, tény, hogy évente sok millióan töltik a szabadságukat az úszó szállodákban.

 

Tengeri nyaralás – álomkivitelben

Egy luxusjacht kizárólagos uraként utazgatni a földközi-tengeri szigetvilágban, koktélokat inni a fedélzeten, míg a személyzet minden kívánságunkat lesi. Ehhez ráadásul már nem is kellenek milliárdok a nyaralás idejére akár bérelhetünk is jachtot.

Az élmény pedig ugyanaz: a kapitány arra kormányozza a hajót, amerre szeretnénk, a szakács a kedvenc ételeinket főzi, és a hajó méretétől függően akár a barátainkat is vendégül láthatjuk az utazás során.

A szabadság teljes körű – a kapitány segít megtervezni az útvonalat, és tanácsokat ad a legjobb kikötőkről, azonban bármikor változtathatunk az elképzelésen. Ha beleszeretünk egy görög szigetbe vagy egy mediterrán városba, miért is ne maradhatnánk még ott néhány napig?

Aki akar, elbújhat a világ elől a hajón. Az ilyen luxusutazásnak ugyanis az egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell a többi turistával megosztani az élményeket. Ha valakinek azonban úgy tartja kedve, könnyedén találhat társaságot is: csak fel kell cserélnie a fürdőruhát egy esti öltözékre és elindulni a kikötőváros legelegánsabb éttermébe vagy szórakozóhelyére.

A jachtok bérbeadásával foglalkozó cégek mindent megszerveznek: a transzfert a repülőtérről, a személyzetet és az ellátást is. Szinte bármilyen hajót választhatunk: vitorlás vagy motoros jachtot, a kisebbektől egészen a tíz hálószobával, öt nappalival, edzőteremmel és dolgozószobával is felszerelt, hatalmas hajókig.

A legnépszerűbb úti cél a Földközi-tenger és a Karibtenger szigetvilága. A bérlő maga dönti el, hogy ezeken a területeken belül merre jár. A Karib-tenger nemcsak a kalózromantikával, hanem az afrikai, dél-amerikai és mediterrán kultúrák különleges keverékével is csábít.

Infó

Jachtbérlés ára egy hétre: 6 személyes hajó 2 fős legénységgel 40 ezer euró (kb. 10 millió forint); 12 személyes hajó 13 fős legénységgel: 255 ezer euró (kb. 69 millió forint).

Az ár tartalmazza a bérleti díjat, a legénység bérét és ellátását, valamint a hajó biztosítását is. Az árban nincs benne az üzemanyagköltség, a kikötői díjak és a vendégek ellátása.

www.yim.hu

Bérelt vitorlás a Földközi-tenger vizein
Bérelt vitorlás a Földközi-tenger vizein
Top cikkek