Kleopátra elámulna

UTAZÁS TOP 50

Martfű is gyógyhely lett

A nyolcezer lelkes Szolnok megyei település, Martfű, amely eddig főként iparáról volt híres, új lehetőségeket talált az idegenforgalomban: hatvanhét fokos, gyógyászati célokra is kiválóan alkalmas vizük főként a mozgásszervi és bőrbetegségeket enyhíti.

Török kori fürdők Budán

A budai hévizek évezredek óta tisztítanak, gyógyítanak. A klasszikus időszakok: Aquincum és a török hódoltság ideje. Az utóbbinak nem csak az emlékei élnek.

Vízi kerékpározástól a „Csendes éji” masszázsig

Ha jön a zimankó, ha nem, a ködös, hideg napokon ki ne vágyna egy forró fürdőre, fájdalmat, görcsöket oldó maszszírozó kezekre, izomlazító, gőzölgő szaunakabinra?

Élmény és gyógyvíz Győrben

Győrbe, a folyók városába egyre többen érkeznek a termálvíz miatt. A Rába Quelle élmény- és gyógyfürdő parkolóit a magyar autók mellett főleg szlovák és cseh buszok foglalják el.

 

Raktárturizmus, őszi wellness Baranyában

Akciós ajánlatokkal és programcsomagokkal készülnek az idei őszre a baranyai gyógy- és termálfürdők. A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre.

A Pécstől alig húsz kilométerre található sikondai fürdő a Mecsek erdővel borított domboldalai között helyezkedik el. A természeti adottságoknak köszönhetően magas páratartalmú levegő tiszta, csekély a por- és pollentartalma. A néhány éve felépült, háromcsillagos Sikonda Wellness Hotel és Fürdő a nyugodt pihenést kínálja vendégeinek. A december 22-ig igénybe vehető őszi csomagok magukban foglalják a széles körű wellness-szolgáltatásokat, a félpanziós ellátást és a szállást is.

Hétköznaponként kettő, négy- és hatéjszakás csomagok igénybevételére van lehetőség, családoknak további kedvezményekkel. Halloweenre hangulatos esti programmal, a gyerekeknek kreatív játszóházzal készülnek. A Nyugdíjasok Tele csomag november 1-jétől vehető igénybe, nyugdíjas-igazolvány felmutatásával kedvezményes áron férhetnek hozzá a látogatók a szolgáltatásokhoz.

A szintén Pécshez közeli, festői környezetben fekvő kis falu, Magyarhertelend a nyugalmat kínálja látogatóinak. A reumatikus, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható termálvizek két kútból törnek fel, az 550 méter mélyről érkező víz 38, az 1062 méterről nyert víz 63 fokos meleg. A közeli Mathias Panzióval november 30-ig kínálnak kedvezményt: a szálláshelyen két eltöltött éjszaka után a harmadikat ajándékba adják, ezenkívül a fürdőt is ingyenesen vehetik igénybe az ott-tartózkodás minden napján.

Pécsett a Hotel Pátria legalább kétéjszakás látogatás esetén kínál kedvezményeket. A Hotel Palatinusban múzeumbérlettel, belépőkkel kiegészített csomagot kínálnak, de gondoltak az idősebb korosztályra is: nyugdíjas-igazolvány felmutatásával négy eltöltött éjszaka után egy ötödik igényelhető.

Az országos Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz több pécsi intézmény is társult. Az élő Zsolnay - táncoló tárgyak című program keretében a Zsolnay-kiállítás anyagát ismerhetik meg a látogatók interaktív keretek között. A Barokk Pécs, illetve a Nagyváros születik programon Tillai Gábor történész vezetésével múzeumlátogatással egybekötve ismerhetik meg az érdeklődők Pécs nevezetességeit. Igazi kalandnak ígérkezik "Múzeumi raktárturizmus", ahol Természettudományi Múzeum raktárába pillanthatunk be. Ugyanitt a rendezvénysorozatot a november 14-i Múzeumok Őszi Éjszakája zárja, libaterelgetéssel, töklámpás-bemutatóval, csillagászati előadással.

Top cikkek