Beyonce, Prince és Kadhafi fia Abramovics karibi partiján

Roman Abramovics szilveszteri partiján Beyonce, a világhírű amerikai énekesnő énekelt.

Belehúztunk 2010

Sokféle módon lehet köszönteni, vagy elkezdeni az újesztendőt. Mit ne mondjak, van fantázia, kreativitás, a jókedvből sem volt hiány. Tegyünk egy sétát.

A Dunakanyar szíve

Nem csupán a Mária Terézia tiszteletére emelt Kőkapu, a mellette lévő zordon, szögesdrótos fegyház, a mostanában kiglancolt barokk főtér városaként tekintsünk Vácra. A Dunakanyar szíve püspöki székhely, diákváros, ínyencek gyűjtőhelye is.

Kisvárosi érdekességek Vépen

–Ha nem nagyvárosi idillre, vidéki természeti környezetre vágysz, netán lovagolni akarsz, vagy jobb időben teniszezni, focizni, pecázni, tekézni, strandröplabdázni, esetleg kipróbálni, milyen egy erdei tornapálya, akkor menj el Vépre – mondta egyszer egy szombathelyi ismerősöm. Így lett a kíváncsiságból örök barátság.

Kismarton nevezetességei egy hétvégén bejárhatók

A Bécsben, Kismartonban, Bécsújhelyen, s a többi, a magyar határhoz közel fekvő ausztriai településeken tett rövid kirándulásokat azért szeretem, mert maradéktalanul tartalmassá tesznek egy-egy hétvégét, de az ember mégsem érzi úgy, hogy véglegesen lemaradt valamiről, amit meg kellett volna néznie.

 

Szilveszter távoli tengernél

Az utazásszervezők idén szilveszterre főként távoli tájakra, meleg tengerek partjaira igyekeznek csábítani a publikumot, miközben némely európai és amerikai metropolisba takarékos, autóbuszos túrákat kínálnak kétcsillagos szállásajánlatokkal összecsomagolva. Az aktuális prospektusokban a téli nyaralás és a városlátogatás mellett találunk szilveszteri sítúrákat, amelyek főként a közeli ausztriai, szlovákiai, szlovéniai pályákat célozzák meg, és csak ritkábban kalauzolnak az olasz, a svájci vagy a francia hegyek közé.

Sokan állítják, aki még nem járt Ázsiában, a legjobb, ha Thaifölddel kezdi. Tizenkét napos, kilencéjszakás évbúcsúztató, Bangkokot és Pattayát felkeresők nyaralóprogramjuk árát azzal mérsékelték, hogy a két főváros közötti repülést isztambuli átszállással nehezítették. A részvételért így is ki kell fizetni mintegy félmillió forintot, ami az egzotikus utak sorában nem mondható soknak. Még szerényebbnek tűnik fel, ha az Ománba és az Emírségekbe irányuló körutazással vetjük össze - persze a körülmények részletes ismerete nélkül. A programra a szilveszter45.hu weboldalon bukkantunk rá, ahol a szervező cég nevét nem közlik, de azt igen, hogy az illető vállalkozás átszállással repíti, és kétcsillagos hotelekben szállásolja el az utasokat tizenegy éjszakára 1 208 425 forintért. Ennek nagyjából az egyharmadáért, 450 ezerért nyaralhatunk egy hetet Dubaiban egy belvárosi, háromcsillagos szállodában a Privilege Tours szilveszteri csoportjával, amelyen a magyar idegenvezető végigkísér egyebek között Abu Dzabin is. Ugyanez a túraszervező ajánl hétnapos New York-i, közelebbről manhattani tartózkodás keretében több alkalommal városnézést, végül szilveszterezést a Times Square-en, magyar idegenvezetővel 479 ezerért.

Aki még nem látta, vagy már látta, és éppen azért szereti az európai kultúrát megtestesítő olyan metropolisokat mint Párizs, London vagy Róma, talál szilveszterre ötéjszakás, takarékos utazásokat százezer forint alatti árakon. Ilyen például a római vakáció, amelyet háromcsillagos hotelben 74 900 forintért élvezhetünk, ha vállaljuk az autóbuszos utazást. Párizsba 81 519 forintért juthat el öt napra az, aki Versailles és Disneyland meglátogatását is felölelő program kedvéért vállalja.

Top cikkek