Visegrád: vízlépcső helyett fürdőváros

Többéves előkészítés után idén elkezdődik Visegrádon a Lepence strandfürdő tízmilliárdos átépítése; a fürdő különleges természeti adottságaival, festői környezetével a Dunakanyar egyik legnépszerűbb létesítménye volt az elmúlt évtizedekben.

Négycsillagos várúr

A családi, vagy falusi vendéglátás kezdetei idején a szállásadóval együtt a vendég is döngölt sárpadlós szoba-konyhában húzta meg magát, addig ma sok helyen élményfürdő, fitneszterem áll rendelkezésükre.

Raktárturizmus, őszi wellness Baranyában

A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre. A kikapcsolódásra vágyókat kedvezményes szállásokkal, wellness-szolgáltatásokkal várják Sikondára, Magyarhertelendre és Pécsre.

Vízi kerékpározástól a „Csendes éji” masszázsig

Ha jön a zimankó, ha nem, a ködös, hideg napokon ki ne vágyna egy forró fürdőre, fájdalmat, görcsöket oldó maszszírozó kezekre, izomlazító, gőzölgő szaunakabinra?

Élmény és gyógyvíz Győrben

Győrbe, a folyók városába egyre többen érkeznek a termálvíz miatt. A Rába Quelle élmény- és gyógyfürdő parkolóit a magyar autók mellett főleg szlovák és cseh buszok foglalják el.

 

Kitárta kapuit az egri Török fürdő

Immár nemcsak a beutalóval rendelkező betegek, hanem pihenni, gyógyulni vágyó vendégek is használhatják az egri Török fürdőt, amely egymilliárd forintos beruházásból nemrégiben kívül-belül megújult.

A barokk város szívében, az Érsekkert szomszédságában lévő műemléki fürdőt és reumakórházat korábban a Heves Megyei Önkormányzat Markhot Ferenc Kórháza csak betegellátás céljára használta, emiatt sokan kimaradtak a szolgáltatásokból. A közvetlen gyógykezelésekre szolgáló, s a fekvő betegeket is ellátó reumakórház szolgáltatásait azonban immár a látogatók is igénybe vehetik, ahogyan a Török fürdő épülete is nyitva áll előttük.

A felújítás során a tervezők és a kivitelezők törekedtek arra, hogy megőrizzék és továbbfejlesszék e részleg keleties hangulatát: az épületben a medencék mellett helyet kapott a török fürdőzést idéző hamam, amely a márványlapon történő masszázst, a gőzt s leöntő fürdőt is magában foglalja.

Az építészeti kialakításokkal is a török időket idézik, a díszítőelemek, a burkolóanyagok, a lámpatestek, bútorok ezt a fajta miliőt erősítik. Egy közlekedőfolyosón elérhető az egri strand, így akár a gyógyfürdőzés előtt vagy után a szabadtéri medencéket is igénybe vehetik a vendégek.

A Török fürdő épületében a földszinten egy nagy, nyolcszögletű és öt kisebb medence fogadja az ideérkezőket. Ugyanitt masszázshelyiség, szaunák, pihenőhely is rendelkezésre áll, a gyógyászati részlegben pedig orvosi szobákat, iszapkezelőket, masszázshelyiségeket alakítottak ki. Természetesen a wellness-szolgáltatások kellékei, a gőzfürdő, szauna, infra- és aromakabinok is helyet kaptak itt.

Infó

A Török fürdő gyógyászat OEP-finanszírozott szolgáltatásai: reumatológiai szakrendelés, gyógyvizes fürdőkezelés, gyógytorna, (szárazon és vízben alkalmazott speciális eszközökkel), korszerű fizikoterápia, masszázs, iszapkezelés.

Betegelőjegyzés: 06 (36) 510-553

Cím: 3300 Eger, Fürdő u. 3-4.


Top cikkek