Nem tudják, mi okozta a szigetszentmiklósi robbanást

A szemtanúk egy része robbanást hallott, de nem jelenthető ki egyértelműen, hogy valamilyen pirotechnikai eszköz okozta volna a szilveszteri szigetszentmiklósi tüzet.

Neon, náci, beugrós, Libella

Belépett a helyiségbe - innen szó szerinti idézet: "3-4 újnáci. Odaülnek az oszlop mögé, és lesik, mikor megy a wécébe valaki, aki a megítélésük szerint zsidó. F. (keresztény anya, zsidó iparos apa) és a vele véletlen egyidőben a wécébe induló B. (költő-író) lesz az áldozat. F.-et lezsidózzák, leköpik, a védelmére kelő (amúgy semmilyen értelemben nem zsidó) B.-t leütik. (Eszméletvesztés, vérfoltok a wécé csempéjén és B. zakóján, agyrázkódás.)

Az öt évvel ezelőtti szintre csökkent a szilveszteri turisták száma Romániában

Romániában a belföldi turisták közül a Brassó és Bukarest között fekvő síparadicsomot, a Prahova-völgyét keresték fel legtöbben a tavalyi év utolsó napjaiban, a nagyvárosok szállodái és vendéglői is népszerűnek bizonyultak. A szilvesztert nyolc százalékkal kevesebb turista töltötte hotelekben, panziókban, mint tavaly.

Beyonce, Prince és Kadhafi fia Abramovics karibi partiján

Roman Abramovics szilveszteri partiján Beyonce, a világhírű amerikai énekesnő énekelt.

Belehúztunk 2010

Sokféle módon lehet köszönteni, vagy elkezdeni az újesztendőt. Mit ne mondjak, van fantázia, kreativitás, a jókedvből sem volt hiány. Tegyünk egy sétát.

 

Extra árért extra évbúcsúztató

Ha szállodában köszöntik majd a 2010-es esztendőt, a szokásos szolgáltatások mellé extra áron extrákat is kapnak. Pezsgőbontással egybekötött gálavacsorát rendeznek szinte valamennyi hazai hotelben, hozzá zenés műsort adnak sztárok fellépésével, és lesz persze tánc is tánc hajnalig. Nem minden szálloda éri be ennyivel.

A ceglédi Apartman Hotel az ünnepi menüt a fürdőmedencében tálalja fel, új év napján disznóvágásra és borkápolnába (egykori kápolnából kialakított pincészetbe) invitálja vendégeit. "Különös szilvesztert" ígér a parádsasvári Kastélyhotel Sasvár, amelynek négyéjszakás csomagjába belefér jósda és kaszinó, táncbemutató és bűvészshow, de lesz műsor a gyerekeknek is, míg a felnőttek ajándékba kapják a fodrászok és a kozmetikusok szolgáltatásait. Gesztenyesütögetést és folyamatos forralt borozást kínál Szilvásváradon a Liget Hotel; nordic-walkingot, autogén tréninget, vízi joggingot a bükfürdői Danubius; Karinthy, Rejtő, Heltai jeleneteit, Zerkovitz és Eisemann dalait adják elő a Weöres Sándor Színház művészei a szombathelyi Park Hotel Pelikán vendégeinek, akik másnap ajándékmasszázst is élvezhetnek.

Ötnapos reneszánsz szilvesztert rendeznek Hédervár kastélyszállójában. Azt játszszák, hogy mindannyian a felidézett korban élnek, amihez a személyzeten kívül a vendégek is (a helyszínen kapott) korhű jelmezt viselnek. Az uradalom lakói lovas szánon (hó hiányában lovas hintón) járják be a környéket, malacot sütnek, a ceremóniamestertől reneszánsz táncot tanulnak. A néhai KGST 60. születésnapja jegyében búcsúztatják az évet a soproni Hotel Sopronban. Az ötnapos rendezvény fontos szereplője lesz a személyzet tagjaiból alakult Mókus őrs, a csapatzászló felvonása és korabeli tárgyak - Csepel bicikli, Munkás cigaretta, Munkácsy tv stb. - gyűjteményének kiállítása. Lesz borítékos sorsjegy, számháború, és kisütik a KGST-sütit, melynek receptjét Gara Ildikó, a szálloda igazgatója találta meg a tutireceptek.hu weboldalon. 

Budapesti szilveszter
Budapesti szilveszter
Top cikkek