Orvosi számlák, kulisszatitkok

Megbetegedni - sajnos - a külföldi nyaralás vagy üzleti út kellős közepén is lehet. Elvileg egyszerűbb a helyzet, ha az Európai Unió területén utazunk, bár kellemetlen meglepetések itt is érhetnek bennünket. Az alábbi "kiskáté" legalább a váratlan fordulatoktól megkímélhet.

Fürdőzés Japánban: minden ledobva

Negyvenfokosnál is melegebb víz, amely segít feloldani a társadalmi különbségeket és a stresszt. Ez az onszen , a japán forró vizes fürdő.

Táncsics falva, Ácsteszér

A címünkben szereplő Komárom-Esztergom megyei településen, a Táncsics Mihály utca végén, a 45.

Siller borokat kóstolhatunk Pakson

Szeptember 11. és 12. között Pakson rendezik meg az Országos Siller Fesztivált, ahol megismerkedhetünk az ország különböző részeiről származó siller borokkal.

Antall József – Brüsszel

Az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József nevét kapta az Európai Parlament brüsszeli székháza új épületének egyik szárnya. Sorozat: magyar emlékek a világban.

 

Hétvége fesztivállal

Egészen egyszerűen kapkodjuk a fejünket. Annyi programot kínálnak ezekben a hetekben nekünk, hogy szinte nem győzünk válogatni. Nem is tudom felsorolni a számos tökfesztivált, paprikaünnepet, pörkölt- és bográcsgulyásfőző versenyt, a szüreti mulatságokat, különböző fesztiválokat. A szerkesztő jegyzete.

Olyan, mintha az ország falvai-városai rákapcsoltak volna, s szinte nekifutásból mulatoznának. Szóval, ilyen gazdag kínálatnál könnyen elfelejtkezhetünk arról is, hogy válságkorszakot élünk. Lehet persze, hogy a világ - s benne a mi országunk, társadalmunk - úgy döntött, véget vet a válságnak, de legalábbis a válsághangulatnak.

Erre talán a legjobb módszer ennek a fesztiválos, szüreti mulatságos ősznek a kihasználása. Szórakozásnak sem rossz, ha kinézünk magunknak egy közelebbi kisvárost, ahol a lakosság apraja-nagyja a hétvégén felvonulást, főzőversenyt, népművészeti bemutatót tervez. Aránylag olcsón meg lehet úszni, a nyugdíjasok, nagycsaládosok utazási kedvezményeket is kapnak. A helyi étkek ízesek, a must, a bor is kiváló. Nem is érdemes autóba ülni.

Top cikkek