Nyárutói turistacsalogató a Balatonon

A kamarai védnöki táblával rendelkező Balaton környéki vendéglátóhelyek családi vasárnapot tartanak szeptember 13-án. Mindez annyit jelent: ezen a napon több mint 60 étteremben és cukrászdában fogyaszthatunk 30-50 százalékos kedvezménnyel.

Nyárutói turistacsalogató kedvezmények Dunántúlon

Az idén második alkalommal rendezik meg a Balaton környéki minőségi vendéglátóhelyek - az úgynevezett kamarai védnöki táblával rendelkező éttermek és cukrászdák - közös turistacsalogató akcióját: a kamarai családi vasárnapot.

Kőlevesfesztivált rendeznek Szilaspogonyban

A Kőleves Fesztivált hét éve a kőleves meséjére alapozva indították el. A kőleves készítésének szabályait hét pontban rögzítették, ezek egyike szerint kőlevest főzni bármiből lehet, az egyetlen kötelezően betartandó előírás: a Kiskő-hegy vulkanikus kődarabját, mely a készülő leves névadója, bele kell mártani a még hideg főzővízbe.

Reformkori séta Balatonfüreden

Szeptember 25. és 27. között reformkori hangulat várja a látogatókat Balatonfüreden: zenei és irodalmi műsorok, bemutatók idézik a történelmi időket.

Ismét töltik a kolbászt Békéscsabán

A csabai kolbász rajongói már most jegyezzék fel naptáraikba a jövő hét végét: október 22. és 25. között rendezik meg a híres fesztivált.

 

Négynapos pálinkafesztivál Almádiban

Ismét a legjobb magyar pálinkákat kóstolhatják meg az érdeklődők augusztus végén Balatonalmádiban. Hagyományteremtő szándékkal immár másodszor rendezik meg az Almádi Pálinka Napokat augusztus 27. és 30. között, a Wesselényi strand bejárata előtt. Balatonalmádiban működik a Balaton egyetlen pálinkafőzdéje. A négynapos fesztivál első napja, azaz csütörtök lesz a szakmai konferencia napja. Ezen a napon kerül sor a szakmai zsűri által elbírált pálinkaversenyre is.

A strand előtt nyolc pálinkaház kínálja majd termékeit, azonban a szálláshelyeken már korán "Pálinkás jó reggel(i)t!" kívánnak a vendéglátók. Délben pedig zenés ebédet költhetnek el a magyar gasztronómia szerelmesei: a program a "Jó ebéd (ami)hez szól a nóta" nevet kapta.

A pálinkafőzdék mellett azonban két borospince is képviselteti majd magát a fesztiválon, és lesz bőven ennivaló is, amivel a pálinkát kísérhetjük. A hagyományos lacikonyhák kínálata mellett zöldséges- és gyümölcsöspultot is találnak majd, akik egészségesebb, könnyebb ételekre vágynak a nyári melegben. Ugyancsak a strand előtti rendezvénytéren kézműves kiállítás- és vásár is várja majd a látogatókat.

Lesz nemzetközi halfőző-verseny is, szombat este pedig a Balatonon lampionokkal kivilágított vitorlások is felvonulnak majd, ami különleges hangulatot kölcsönöz a baráti pálinkázásnak.

Esténként pedig koncertek, operettműsor és retrodiszkó várja a vendégeket.

Top cikkek