A távoli Kelet közelről

Egy japán számára a gulyásleves, a falusi disznóölés, a szilvapálinka, a kisföldalatti vagy épp a nagyvásárcsarnoki forgatag ugyanannyira különleges és izgalmas, mint számunkra a sintó szentélyek és a cseresznyefa virágzásának ünnepe.

Lovardák, bioporták, sajtutak

Fejlesztési támogatások mellett marketinggel is segíti az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága a falusi turizmust: sikerrel rendezték meg a Hazajáró Hétvégét, s tovább működtetik, sőt, bővítik a turisták és a szállásadók, programszervezők egymásra találását segítő internetes portált.

Mascherenda

UTAZÁS TOP 50

A Hegylakó birodalma

Ha emlékeznek a végtelen zöld mezőkre, a csodaszép, csipkés szélű sziklafalakra a Hegylakó című filmből, akkor egy kicsit már ismerik Skóciát. De a meseszép kastélyok, a rejtélyek, a whisky és a golf országát élőben is látni kell. UTAZÁS TOP 50

Mezítláb a parkban

Homokban lépdelni, sárban, kavicsokon átgázolni, vagy éppen tőzegbe süppedni – mindezt saját egészségünk és persze jókedvünk érdekében egyre több „mezítlábas parkban” tehetjük meg. A Németországból kiindult mozgalom egyre népszerűbb Európában, Magyarországon például Tabajdon hódolhatunk a mezítlábas séta örömeinek.