A rekordok horvát nyara

Minden idők egyik legmelegebbjeként vonult be a krónikákba ez a nyár Horvátországban. Az idei szezon több szempontból is rekordot döntött, öt tonna homárt fogtak ki például a horvát Adriából a turistáknak, akik soha nem látott számban özönlötték el a tengerpartot. Dubrovnik pedig a luxus óceánjárók egyik legfőbb célpontja lett.

Kedvezményekkel csábít Velence

Kedvezményekkel küzd az idegenforgalomban is érezhető visszaeséssel Velence.

Karnevál "Európa legszebb szalonjában"

Időutazás az a karnevál, amit a lagúnák városában, Velencében rendeznek. A Serenissima Republica máig a játék és a titok, az álom és a képzelet városa

Velencének elege van a hordákból

Tilos a Szent Márk téren etetni a galambokat.

Csoda titokban

UTAZÁS TOP 50

 

Velence: a kíváncsiság szobra

Az ismeretlen iránti emberi kíváncsiságnak adózik Velence a Fiú békával (Il Ragazzo con la Rana) című szoborral, amelyet a velencei vámhivatal korábbi székhelye - előtti téren állítottak fel csütörtökön.

A 2,5 méter magas szobor az amerikai Charles Ray alkotása. Egy fiút ábrázol, aki ámulva figyeli a tenyerében lévő békát. A szobor átadása a Punta Dogana - Francois Pinault üzletember második velencei magánmúzeuma - szimbolikus megnyitása is egyben. A múzeumban a kortárs művészet 100 alkotását tekintheti meg a közönség. A japán Tadao Ando építész tervei alapján nemrég restaurált épület a Canale Grandét választja el a Canale della Giudeccától. (MTI)

Top cikkek