Év végi kalandok a Balatonnál

A Balaton ősszel látványként, vagy hajózva pazar élmény, de nem kell lemondani a fürdőzésről sem.

Gyulai karnevál, reneszánsz hangulatban

Gyula önkormányzata 2004 óta rendezi meg a Reneszánsz Karnevált, amely immár szezonnyitó hagyománnyá vált a Körös-parti fürdővárosban.

Burgasz, a Napos-part kapuja

A legtöbb turista csak leszáll a repülőgépről, és átutazik Burgaszon a kedvelt üdülőhelyek, Napos-part, Neszebar vagy Szozopol felé.

Strandok éjszakája

A nagy sikerű tavalyi Fürdők éjszakája után a Budapest Gyógyfürdő Zrt.

Hűsítő habokból gyógyító vizekbe

A Balatonnál vakációzóknak nem csak az esős, hűvös napokon érdemes ellátogatniuk a közeli gyógyfürdőkbe: Zalakaroson és Hévízen is több újdonsággal várják, egyebek mellett éjszakai mártózásra, koncertekkel kísért fürdőzésre invitálják a turistákat.

 

Egy belépő, 9 napra, 100 strandra!

Június 27. és július 5. között rendezik a Strandra, Magyar! magyarországi strandfesztivált a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. A fesztivál kivételes strandolási lehetőséget nyújt a fürdőzni vágyóknak: egyszeri kedvezményes belépő megvásárlásával 9 napon át országszerte közel 100 strandra, aquaparkba, termál- és gyógyfürdőbe, uszodába biztosít belépést!

Az esemény - amely jól illeszkedik a Kulturális turizmus éve "Itthon láss csodát!" belföldi szlogenjéhez - célja, hogy a hazai utazóközönség jobban ismerje meg és próbálja ki a hazai termál- és gyógyfürdőket, és fedezze fel újra a belföldi vízpartokat, fürdőhelyeket. A 9 napra szóló belépő rossz idő esetén sem vész kárba, mert a programhoz fedett uszodák és fürdők is csatlakoznak, továbbá a Strandra, Magyar! karszalaggal rendelkezők a legtöbb strandra sorban állás nélkül is bejuthatnak. A strandokkal, fürdőkkel egy településen működő szállodák közül is többen vállalták, hogy az akció keretében kedvezményes szálláslehetőséget kínálnak a résztvevőknek, elősegítve a nyaralással kapcsolatos választási döntéseket.

További információk, valamint a programhoz folyamatosan csatlakozó strandok és szállodák részletes ajánlatai a www.strandramagyar.hu weboldalon, valamint a jeggyel rendelkezőknek az első belépéskor átadásra kerülő programfüzetben. (M. T. Z.)

Top cikkek