Hegyközségek sík vidéken

Hegyet Szegednek! - hangzott a választási ígéreteket kifigurázó felszólítás néhány éve, a legutóbbi kampány idején.

Hintóval, szánnal a Bezerédj-kastélyba

Békés környezet, barátságos táj, kedves fogadtatás, kellemes szállás és remek programok.

Happy weekend a Balatonnál

Március, de inkább április végéig árengedményes akciókat hirdet a Balatonnál és a tó környékén a nemrég épült szállodák jelentős hányada.

Kikelet- köszöntő

E melléklet oldallevonatait lapozgatva tűnt fel, hogy több cikkünk címében is szerepel a tavasz.

Kedvezmények a Dunakanyarban

Hosszú nyelű fakanállal, mézzel és répával etetni a barnamacikat a veresegyházi Medveparkban, jelzett turistautakon felkapaszkodni a Börzsöny csúcsára, a 938 méter magas Csóványosra, végigsiklani a téli-nyári bobpályán, lubickolni az esztergomi Aquapark élményfürdőiben, megcsodálni Magyarország első fővárosa, Visegrád műemlékeit, Zoránt, Sebestyén Mártát, Paya Beát és kamarazenét hallgatni a Szentendre Tavaszi Fesztivál estjein - sok más mellett ezek lehetnek a programjaink, ha a közeli hetekben a Dunakanyarba látogatunk.

 

Tanyasi kalandok

Húsz százalék engedmény nem akármi. Különösen ilyenkor, amikor az ember még alaposan megszámolja a forintot. (Számolnánk a fillért is, ha lenne!) Az pedig külön csábító, hogy egyébként is szolidabb árakból adnak engedményt az újabb üdülési akcióban a falusi vendéglátók.

Bevallom, én először a szomszédos Ausztriában próbáltam ki, milyen az, ha az ember betelepszik egy másik családhoz, élvezi a teljes komfortot és az otthonosságot is. Azóta néha-néha élünk a lehetőséggel, hiszen az országban vitathatatlanul a falusi vendégházak, szobák kínálják a legolcsóbb üdülést. Barátaink rendszeresen az Alföldre járnak. Törzsvendégek egy tanyán, ahol az óvodás kisfiú belekóstolhat egy kicsit a vidéki életbe, s lát háziállatokat, élvezheti a tiszta levegőt és a nagyvárositól egészen különböző zajokat. Számukra a házhoz hozott puszta jelenti a pihenést.

Tavaly a lányaim lovagolni szerettek volna, s a tanyához közeli községben találtunk barátságos vendégfogadó családot. Olcsó volt, tiszta és kényelmes. Sőt, a környéken volt vár, volt bányamúzeum, és még sok más különlegesség. Megnéztem most az interneten, szinte nincs olyan csücske az országnak, ahol ne találnánk falusi vendéglátókat. Az árak persze nagyon különbözőek. Sokan ugyanis már nem a szabad tisztaszobát adják ki, hanem külön lakást, házat. Sőt, elég sok panzió, vendégfogadó is a falusi turizmus körébe sorolja magát. Nyilván ilyen helyeken is kaphatunk majd engedményeket a mostani akcióval. Barátaink - úgy tudom - véletlenül jutottak az alföldi tanyára. Azóta állandó vendégek lettek. Nagyon csábító dolgokat hallunk tőlük!

Top cikkek