Év végi kalandok a Balatonnál

A Balaton ősszel látványként, vagy hajózva pazar élmény, de nem kell lemondani a fürdőzésről sem.

Happy weekend a Balatonnál

Március, de inkább április végéig árengedményes akciókat hirdet a Balatonnál és a tó környékén a nemrég épült szállodák jelentős hányada.

Kedvezmények a Dunakanyarban

Hosszú nyelű fakanállal, mézzel és répával etetni a barnamacikat a veresegyházi Medveparkban, jelzett turistautakon felkapaszkodni a Börzsöny csúcsára, a 938 méter magas Csóványosra, végigsiklani a téli-nyári bobpályán, lubickolni az esztergomi Aquapark élményfürdőiben, megcsodálni Magyarország első fővárosa, Visegrád műemlékeit, Zoránt, Sebestyén Mártát, Paya Beát és kamarazenét hallgatni a Szentendre Tavaszi Fesztivál estjein - sok más mellett ezek lehetnek a programjaink, ha a közeli hetekben a Dunakanyarba látogatunk.

Göteborg, a park- és iparváros

Göteborg, a második legnagyobb svéd város fekvésénél fogva remek "központi tábora" lehet annak, aki Délnyugat-Skandináviát veszi célba.

Balaton7: unatkozni nem fogunk

Mihez kezdjünk a Balatonnál ilyenkor, májusban, amikor nincs strandidő? A programkínálat ezen a tavaszon igazán változatos, és a május 9.

 

Hazajáró Hétvége: minden, ami falusi

A tiszta, jó levegő, a táj szépsége, a vidéki porták hangulata, a természet közelsége, a háziállatok látványa, a tájegység egyik-másik híres eledele, díszes népviselete, a csend, a nyugalom, a békesség és még számos egyéb körülmény teszi a nagyvárosiak számára különösen vonzóvá a falusi környezetet. Mióta mindehhez víz és villany, vagyis fürdőszoba is társul, még többen utaznak el otthonról azért, hogy néhány napot faluhelyen tölthessenek. Most, hogy meghirdették a Hazajáró Hétvége programot, jó idők következnek a vidék kedvelőire.

Ma még nem teljes azoknak a falusi turisztikai szolgáltatóknak és árutermelőknek a listája, akik június második hétvégéjén legalább húszszázalékos árengedménnyel invitálnak majd portáikra bennünket, de az akció szervezői szerint az ország minden táján jelen lesznek, és összességében nagyon sokan lesznek. A háromnapos turisztikai élménysorozat célja a magyar falusi - szélesebb értelemben a vidéki - nyaralás, barangolás, nézelődés népszerűsítése, s azzal együtt hírverés a vidéken termesztett, illetve előállított termékeknek. Az utóbbi annyit tesz, hogy a kedvezményt nyújtó vendégvárók körében nem csak falusi vendégházak, panziók, fogadók, csárdák vagy éttermek, hanem például biofarmok, kézművesműhelyek, tájházak, lovardák, kulturális programok, sőt akár helytörténeti gyűjtemények is szerepelhetnek. Persze csak azok, amelyek gazdái azzal jelentkeznek a szervezőknél, hogy vállalják: június 12. és 14. között legalább 20 százalékkal alacsonyabb árakat, díjakat alkalmaznak, mint előtte.

De miért is mondanának le három napra a bevételük húsz százalékáról? Feltehetően azért, mert az ilyen apró vállalkozások másként nem jutnak nyilvánossághoz. Nem tudnak országos, de még megyei, városi orgánumokban se hirdetni, számukra méreteik és publikumuk parányi volta miatt még egy webes honlap készíttetésére se feltétlen gazdaságos - magyarázzák a szervezők, melyek között jelen van a Magyar Turizmus Zrt. is. Ez az állami cég hivatásának megfelelően, minden ellenszolgáltatás nélkül ismerteti és népszerűsíti az akciót, sőt az egyes szolgáltatók elérhetőségét is közzéteszi különféle médiumokban, köztük a világhálón is a következő címen: www.hazajaro.hu

Top cikkek