A luxus csábításában

A kereskedők "kozmopolita krémjét" a luxusruházati boltok fess megjelenésű, több nyelven beszélő, a szakma minden csínját-bínját ismerő eladói alkotják.

Szegényebb gazdagok?

Az új Gazdagok listájának szenzációi közé tartozik, hogy Roman Abramovics nemhogy Nagy-Britannia, de még csak Hammersmith és Fulham kerület legtehetősebb "futballemberének" sem számít már.

Kegyetlen, megalázó, embertelen

Jelenleg 227 életfogytos ül ma a magyar börtönökben. Egyre több köztük a 30 év körüli, és aki elítéléséig jó anyagi körülmények között élt. A magyar gyakorlat - a "tényleges életfogy" - sokak szerint rossz, kegyetlen és megalázó.

Mit jelent a "roma" szó? Könnyen, gyorsan magyarul!

Napok, hetek, hónapok, évek óta bántja kedves olvasóim egy részét, hogy miért kell a roma szót használni a cigányok megnevezésére. Külön sérti őket, hogy miért jelenti a roma szó azt, hogy 'ember' - ezzel, úgymond, mindenkit megsértenek, aki nem roma* - akarom mondani nem cigány. Tegyük ezt végre helyre. NolBlog

Az elvesző paradicsom

Gazdagjaink mellett lett még három millió szegény is, akikből egy millió az úgynevezett "mély szegénységben" él. S ha csak pusztán ezt a két tételt nézzük, akkor gazdaságilag ez édeskevés hozadéka a rendszerváltásnak! NolBlog