"Cigányokat nem alkalmazunk"

Ötszázezer forintra büntetett a munkaügyi bíróság egy őrző-védő céget, amely nem hajlandó romákat alkalmazni. Ez az első alkalom, hogy az esélyegyenlőségi törvény alapján jogerős elmarasztaló döntés született.

Eddig mintegy 20 magyar roma tért vissza Magyarországra

Eddig mintegy 20 magyar roma tért vissza Magyarországra Svédországból, ahová az elmúlt hetekben több mint 230-an érkeztek politikai menedékjogot kérni - értesült hétfőn az MTI a malmői bevándorlási hivataltól.

Nem lesz iskola Mátraszőlősön!

A Nógrád megyei Mátraszőlősön a várakozások ellenére nem lesz tanítás csütörtöktől, miután a képviselő-testület rendkívüli ülésén nem vonta vissza korábbi, az iskolát megszüntető határozatát - tájékoztatott az Országos Cigány Önkormányzat oktatási bizottságának elnöke.

A holokauszt roma áldozatairól

Augusztus másodika a holokauszt roma áldozatainak nemzetközi emléknapja. 1944-ben ezen a napon számolták fel véglegesen Auschwitz-Birkenau II/b-vel jelzett cigánylágerét.

Őrjárat a Fekete Bárányból

- Ha kell, átcsoportosítunk a nincsből is! De igenis ki fogjuk gazdálkodni a pénzt arra, hogy Kislétán az emberek újra biztonságban és nyugalomban érezzék magukat. Az emberéletnél ugyanis nincsen drágább - mondja Pénzes Sándor kislétai polgármester.