Piac-kutató: Robbantott csirke

Emlékszel Lenci nénénkre, aki folyton sopánkodott a bolti csirke miatt? Robbantott csirkének hívta, és nem volt hajlandó megenni. Nem nosztalgiából válogatott.

Piac-kutató: Ahol nem 'freccsentett' a zöldség

A Fehérvári úti csarnok Dél-Buda legnagyobb piaca. Vannak olyanok, akik csak itt, őstermelők és valódi élelmiszerek között tudták megszeretni a fővárost - ezt a nagy, korántsem homogén közösséget. VIDEÓ

Piac-kutató: Gyökerek

A Komjádi uszoda előtti heti vásár régi MDF-piacból lett amolyan 'szabadföldi'. Szombatonként ideiglenes standokon kínálnak zöldséget és nejlonharisnyát, mézet és tusfürdőt egymás mellett. Köznyelvi neve: Komjádi piac. Videó

Piac-kutató: Jelentés a giccsládából

Nincs mit szépíteni rajta, a Vámház körúti Vásárcsarnok, vagy népies nevén a Nagycsarnok egy giccsláda. A valódi érdekességek hátul és alul vannak elrejtve. A piac-kutató sorozatunk negyedik darabja: Videó

Piac-kutató: Döglött állatot vennék!

A hetvenes évek óta Magyarországon csak az számít ételnek, amiben hús van, a többi csak körítés - és ezt én sem sumákolhatom el. Pedig volna rá okom: közvetlenül termelőtől alig kapni húsfélét legálisan. Videó