Mit ér két nagy lyuk a törvényben?

Manapság némely kinyomozhatatlan identitású honlapon írhat a fél-analfabéta, a veszedelmes őrült, a bármely nemzetet gyűlölő, bárkit rágalmazó, robbantásra buzdító, a fundamentalista fanatikus, a gyilkosságra uszító, az idióta, a nem is létező, igen, a szűk körben kitalált agyú... NolBlog

Az internetes ló és a kínai cenzúra

A világ legnépesebb országa, Kína ma azzal büszkélkedhet, hogy az internetezők tekintetében is az első helyen áll: immár 290 milliós a táboruk. De a kínai web nemcsak a legnépesebb, hanem közismerten a legellenőrzöttebb is.

Az internetes magyar nyelvről

Sürgető szükségét látom vonzó, karikatúrákkal, képekkel, illusztrációkkal ékes, agresszíven szellemes, a nagyközönségnek szóló nyelvművelő, szinte „bulvárlapnak”, amelynek legyen televíziós változata is, és név szerint pécézi ki mindazokat, akik nyilvánosság előtt vétenek a magyar nyelv szelleme és szabályai ellen. NolBlog

Már csak interneten olvasható a Pester Lloyd

Átmenetileg megszűnik a nagy múltra visszatekintő német nyelvű budapesti hetilap, a Pester Lloyd nyomtatott verziója. A nyomtatott kiadás szüneteltetéséért a szerkesztőség szerint a válság mellett az érdektelenséget mutató magyar állam is felelős.

'Pornót nézni és pénzt keresni'

A kínai főváros „szabadfoglalkozású munkatársakat" keres, hogy megtisztítsák a médiumot az „egészségtelen tartalmaktól", amin elsősorban pornográfiát és rendszerkritikus szövegeket kell érteni.