Frankenstein Platónnal vacsorál

Ki vagyok én, és ha igen, akkor hány? A szellemes címről azt hinnéd, hogy ez a könyv valami vicces esszégyűjtemény. (Németországban hónapok óta a bestsellerlisták élén.) Pedig csak szemtelen tudománykritika érthetően elővezetve.

Római séták 2.

- Ismered Francis Bacont? - kérdezte unokatestvérem. - Hogyne - mondtam fel gépiesen a leckét -, a filozófus. Shakespeare kortársa kábé, Új Atlantisz, meg Novum Organum, meg izé... - Nem azt. A festőt. - Hát azt nemigen. - No, annak itt biztosan nem lesz képe. Bächer Iván írása

Pannónia 2.

A Pannónia utca 26.-ban Erdélyországból való masszív bútorokat kapni, innen való az asztal, mely mellett most épp ülök. A neobarokk házat 1928-ban Bauer Emil tervezte.

A véget ért múlt

Halál, apa, anya, malomkő - ezekkel a súlyos szavakkal indul a Németországban élő, a Bánátból, a mai Romániából származó sváb nemzetiségű író, Richard Wagner Ingóságok című regénye, amely Csíkszeredán, a Bookart kiadó gondozásában jelent meg - a német kiadás után - most magyarul is. Bächer Iván

Bächer Iván: Wu 2

No végre, megvagy, papa, már két napja hajkurászlak, tudom, hogy itt szoktál tanyázni, el akartam köszönni tőled, mindenképp, papa, meg elmesélni a sztorimat.