Indián múzeum az indián nyárban

Dan Brown a Louvre férfimosdója után most a washingtoni Smithsonian múzeumegyüttest teszi világhírűvé legújabb bestsellerével. De a páratlan intézménykomplexum önmagában is kiemelt turistacélpontnak ajánlott.

Hírmúzeum mindenkinek

Az újságírók imádnak a sajtóról írni. De a washingtoni Hírmúzeum (Newseum) azoknak is tartalmas szórakozás, akiket a média nem annyira, a világ viszont annál inkább izgat.

New York volt a legkedveltebb turista célpont Amerikában

Michael Bloomberg New York-i polgármester sikernek nevezte, hogy a recesszió ellenére csak 3,9 százalékkal esett vissza a turizmus, annak ellenére, hogy az előzetes becslések 10 százalékos csökkenést jeleztek előre.

Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

A Machu Picchu két hónap múlva fogadhat újra turistákat

Az inkák utolsó fővárosának maradványai semmilyen kárt nem szenvedtek, a Machu Picchu lábánál fekvő faluban viszont jelentős pusztítást okozott a heves esőzések okozta áradás és sziklaomlás. A turisták legkorábban két hónap múlva érkezhetnek.

 

81 éves szexológussal fejlesztené a romantikus turizmust Washington

Romantikus kirándulási célpontként népszerűsítenék Washingtont: Dr. Ruth Westheimernek az lesz a feladata, hogy dolgozzon ki "szerelmi stimulációs programot" februárra, különös tekintettel Valentin-napra, a szerelmesek ünnepére.

Az amerikai főváros idegenforgalmi hivatala a 81 éves, világszerte ismert szexológusnőt, Dr. Ruth Westheimert szerződtette "a szerelem és a kapcsolatok minisztereként", hogy segítsen februárban Washingtont a romantikus találkozások kedvelt célpontjává tenni.

Az idős hölgy úttörő szerepet játszott a nemi élettel kapcsolatos médiatanácsadásban, igen nagy hozzáértésről tanúskodó adásait a világ számos televíziója veszi át ma is.
Washington vezető helyen szerepel ugyan a kultúra terén az amerikaiak és a külföldiek szemében, évente 16 millió látogatója van, köztük másfél millió külföldi - viszont az Amerika kedvenc városairól szóló éves felmérésben vizsgált 30 város közül "romantikus kirándulási célpontként" csak a 29-ik helyre került.

Dr. Ruthnak az lesz a feladata, hogy dolgozzon ki "szerelmi stimulációs programot" február mind a 28 napjára, különös tekintettel a 14-i Valentin-napra, a szerelmesek ünnepére. A program keretében kedvezményeket, esetenként ingyenes szolgáltatásokat nyújtanak majd a pároknak a vendéglőkben, a különböző látogatásoknál és eseményeknél.

A szexológus hölgy már a program bejelentésekor tanúbizonyságot tett népszerűsítő képességeiről: "Stimuláció, micsoda mesébe illő szó: rögtön izgalmat kelt!" - mondta.

Dr. Ruth - eredeti nevén Karola Ruth Siegel - 1928-ban született Németországban, túlélte a náci koncentrációs táborokat, szülei azonban nem. A párizsi Sorbonne-on végzett pszichológiai szakon, majd az Egyesült Államokban olyan vezető egyetemek professzora lett, mint a Yale és a Princeton.

A washingtoni szerelemhónap sztárjaként a város által külön e célra létrehozott www.datenightsdc.org portálon a szexológusnő február 1-től 28-ig válaszol majd a téma iránt érdeklődő fővárosiak és külföldiek kérdéseire.

"Sétáljatok a vízpartra, fogjátok kézen egymást, és én biztosítalak benneteket arról, hogy eljuttok a hetedik mennyországba" - mondta jellegzetes európai kiejtésével az energikus New York-i szexológusnő, felidézve egy romantikus washingtoni sétáját. "Még ha netán egyedül vagytok is, csináljatok valamit Valentin napján. Menjetek múzeumba, mindig fogtok találkozni valakivel, aki legalább nem a tévét bámulja" - fűzte hozzá.

A szerelmeseknek szóló februári kampány keretében mintegy ötven rendezvényre kerül sor Washingtonban, kiállítások, hangversenyek, gasztronómiai események szerepelnek a múzeumok, szállodák és kereskedők - no meg persze a Dr. Ruth Westheimer - részvételével megszervezett programon.

 

Top cikkek