Vonalas energia

Azt mondják, hogy a pilisszentiváni Ördögszikla háromméteres körzete gyógyító sugárzással bír, de az 521 méter magas Vöröskő környékén is előfordultak különös gyógyulások. A Szent György-vonalakkal magyarázzák a magyarázhatatlant. Az Ördögsziklához felmászni szép kaland, de csak gyakorlott túrázóknak ajánlott – meg annak, aki egy természetvédelmi területen tudja, hogy mit tehet és mit nem.

Számos hazai – hangsúlyozottan nem tudományos – portálon olvasható, hogy a Földet testünkhöz hasonló energiavonalak és mezők hálózzák be. Vannak, akik ezeket az energiamezőket Szent György-, a keletiek Sárkány-, az angolok Ley-vonalaknak hívják. Természetesen ez a hálózat Magyarországon sűrűbb, mint máshol. Az avatottak szerint e vonalak kereszteződésénél különleges energiák szabadulnak fel. Pontosan ilyen hely a pilisszentiváni Ördögszikla. Többen is beszámoltak arról, hogy a természeti képződményt még betegen látogatták meg, ám ottjártuk után javulást, sőt teljes felépülést tapasztaltak panaszaikból. Azt is mondják, hogy a Szent György-vonalak közvetlen közelében ­tartózkodva feltöltődünk jótékony, gyógyító energiával, testünk és lelkünk is harmonikusabbá válik, könnyebben jutunk meditatív állapotba.

A Pilis az ezoterikus hagyományőrzők és kirándulók kedvelt célpontja, azonban a szomszédos Visegrádi-hegységben is találhatunk gyógyító energiában gazdag helyeket. Ha Dömösről, a hangulatos Duna-parti faluból elindulunk a Királykúti úton, a Malom-patak mentén sétálva jutunk a Szentfa-kápolnáig, melyet a hagyomány Mária-jelenés helyszíneként őriz. A legenda szerint 1885. május első vasárnapján jelent meg itt Mária egy bükkfán. Mi­után több szemtanú megerősítette a jelenést, a szent fát búcsújáró hellyé avatták.

Ahogy a meccsnézést, úgy az energiamegcsapolást sem szabad túlzásba vinni. Az ezotéria hívei szerint nem egészséges Szent György-vonal fölött lakni, vagy pár óránál többet tartózkodni a vonalak közelében, mert a túl sok energia az ember számára nem kezelhető.

I!

Cím: 2084 Pilisszentiván, Ördögszikla 
Honlap: www.pilisszentivan.hu

A cikk a Népszabadság TOP Titkok 2015 c., 100 különleges belföldi úti célt bemutató kiadványában jelent meg. A magazin  megvásárolható digitális formában a Dimag vagy Lapcentrum oldalakon vagy keresd az újságárusoknál!

Top cikkek
NOLBLOG