Jégbarlang és trópus egy fedél alatt

A közelmúltban átadták a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő legújabb látványosságát, az Aqua-Palace fedett élményfürdőt.

Rafting – Budapest partjainál

Tizenkét kilométer 2,3 óra alatt – akik az Árpád hídin túl a speciálisan e célra szolgáló hajókon vízre szállnak, új oldaláról ismerhetik meg Budapestet – és talán saját magukat is.

Grillparti a hullámok hátán

Nem csak "hagyományos" sétahajózásra indulhat az, aki vízre szállna a Balatonon.

Mártózás a Dráva zátonyain

A Dél-Tirolban eredő, 749 kilométer hosszú Drávát Közép-Európa legtitokzatosabb, legvadabb, legkiszámíthatatlanabb folyójának mondják szerelmesei.

Indulnak a vízi limuzinok a Dunán

Több tízmillió forintos beruházásból indul útjára néhány napon belül a Dunán az a hajó, amely a velencei vízi taxik mintájára épült, és úgy is fog működni.

 

Termálvizet találtak Szentendrén

Többszöri fúrási kísérlet után mintegy hatvanfokos termálvizet találtak 1.800 méter mélységben Szentendre északi részén. A polgármester szerint tárgyalásokat kezdtek egy magánbefektetővel, aki a városhoz közeli Pap-szigeten, a kemping területén egy ötcsillagos szállodát kíván felépíteni - vállalva, hogy a környező területet is fejleszti.

Többszöri fúrási kísérlet után mintegy hatvanfokos termálvizet találtak 1.800 méter mélységben Szentendre északi részén - jelentette be a fúrás helyszínén tartott sajtótájékoztatóján Dietz Ferenc (Fidesz) polgármester.

A munkálatok 89 millió forintba kerültek, amelyet a város és a termálkút helyének földtulajdonosa fele-fele arányban finanszíroz - mondta a polgármester, hozzátéve: Mészáros Jánossal együttműködési megállapodást kötöttek.

A vízhozam eléri a nyolcszáz litert percenként, s noha még nem tudni, hogy termál- vagy gyógyvízről van szó - a víz vizsgálata már megkezdődött -, bíznak a termál-gyógyvíz minősítésben. A jövőt illetően elmondta: folynak a tárgyalások egy magánbefektetővel, aki a közeli Pap-szigeten, a kemping területén egy ötcsillagos szállodát kíván felépíteni, vállalva, hogy a környező területet is fejleszti. „A látványtervek alapján elmondható, hogy fantasztikus lesz." Mint Dietz Ferenc hozzátette: biztos abban, hogy az új lehetőség jelentősen járul majd hozzá a város idegenforgalmi fejlődéséhez.

A sajtótájékoztatón Hadházy Sándor, a terület országgyűlési képviselője, Visegrád polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen fejlesztések összhangban állnak a kormány szándékával, amely prioritásnak tekinti a gyógyturizmus és az egészségipar fejlesztését. Visegrád polgármestereként kiemelte: örül Szentendre sikerének, hiszen saját tapasztalatából tudja, hogy a termálturizmus milyen fontos gazdasági szerepet játszhat egy település életben, és ha a Duna jobb partján lévő települések összefognak a közös cél érdekében, megteremthetik a sikeres „Duna-termál-kanyart".

Lorberer Árpád, a fúrást végző Vikuv Zrt. igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vízhozam nagy termállétesítményt is elbír, emellett a hőhasznosításra is mód lehet.

 

Top cikkek