Ausztrál Disneyland lesz a krokodilvadász állatkertjéből

Turisztikai látványossággá akarja átalakítani a híres "krokodilvadász" Steve Irwin állatkertjét az özvegy: a parkot kibővítik, az első látogatókat 4-5 év múlva várják.

Intellektuális Disneyland

Oktatási és szórakoztatási parkok már bevált és jól működő elemeit használná oktatási és ismeretszerzési célokra egy miskolci vállalkozás.

Legyenek illúzióink Párizsban!

Miért ne mehetnénk vidámparkba télen? S miért ne tehetnénk ezt úgy, hogy kicsit távolabbi vidékekre barangolunk, összekötjük a kellemest a hasznossal, s miközben csemeténk is jól szórakozik, nekünk is akad látnivaló bőven az adott városban.

Mickey Egér birodalma

Lantau Island pici kis sziget Hongkong mellett. A repülőtérre vezető gyorsvasútról leszállunk, átmegyünk egy másik vonalra, majd megérkezünk a Disney-metróhoz. UTAZÁS TOP 50

Mókus őrs helyett macskadömping

A zánkai Gyermekalkotások Galériájában őrzött műveknek a leggyakoribb témája a macska. Évente öt-hatezer gyermekművészeti alkotás érkezik a világ minden tájáról.

 

Mickey egér meghódítja Kínát

Most már több mint valószínű, hogy felépülhet a sanghaji Disneyland. Ez lesz az egyik legnagyobb külföldi befektetés az ázsiai országban: a vidámpark körülbelül 3,6 milliárd dolláros beruházással jön létre. Legkorábban 2012-ben nyithat meg.

Közel egy évtizedes tárgyalássorozat után a kínai kormány rábólintott Disneylandre. Egyelőre egyik fél sem árult el részleteket, de a korábbi hírek szerint a Sanghaj melletti beruházás az egyik legnagyobb külföldi befektetés lesz Kínában: a 10 négyzetméteres park körülbelül 3,6 milliárd dolláros befektetésből jön létre - írja az AFP.

A bejelentés egyelőre a projekt elfogadásáról szól, amely után megindulhatnak a végső tárgyalások a szerződés aláírásáról és a munkálatok beindításáról. A kínai kormány szerint a projektmegállapodásra a múlt hónapban került sor, a megkérdezett Disney-vezető szerint pedig a végső szerződéshez még pár hónapra van szükség.

Bár eddig arról volt szó, hogy a sanghaji Disneyland már a jövő évi kínai világkiállításra elkészül, a park a jelenlegi tervek szerint legkorábban 2012-ben vagy 2013-ban nyithat meg.

A kínai hírügynökség szerint számos állami vállalt csatlakozik majd a befektetéshez. Elemzők szerint a vállalkozásnak óriási jelentősége van az 1,6 milliárdos népességű országban - a park elsősorban reklámértéke miatt fontos. „A Disney nemcsak a parkból származó profitra gondol, hanem a kis vásárlókat szeretné hűségessé tenni a márkához, hogy a játékokból, írószerekből és ruhákból még több bevétele legyen" - mondta Wang Liang, egy kormány közeli közgazdasági elemző cég vezetője.

A szakember szerint a park a turizmus fellendítésén kívül főként a kapcsolódó iparágak miatt jelentősen élénkíteni fogja a kínai gazdaságot és rengeteg új munkahelyet is teremt majd.

A Sanghaji Disneyland Tokió, Párizs és Hongkong után a Disney negyedik vidámparkja lenne az Egyesült Államokon kívül. A park egy elvarázsolt királyságot idéz majd meg, természetesen különböző kínai jellegzetességekkel kiegészítve.

A Disney egyébként az egyik legaktívabb külföldi cég Kínában, három nagyvárosban közel 600 alkalmazottat foglalkoztat, és 25 városban mintegy ötezer üzletben értékesíti a Disney-termékeket. Tavaly Sanghajban egy gyermekeknek szóló angol nyelviskolát is beindítottak.

 

A hongkongi Disneyland 2005 óta várja a látogatókat
A visitor walks out of a souvenir shop in Hong Kong Disneyland November 4, 2009. The Shanghai government said on Wednesday that it is in detailed talks to build a world-class Disney theme park in the Pudong district of Shanghai, after getting the nod from the central government in late October. Walt Disney Co also said it had received approval from the Chinese government for the project. REUTERS/Tyrone Siu (CHINA BUSINESS)
Top cikkek