A bodajki etika

Bodajk független polgármestere lemondásra szólított föl egy jobboldali önkormányzati képviselőt. Vele együtt a harmadik ellenzéki képviselő esne ki a testületből. Puszta véletlenről van szó - állítja a polgármester.

Tapastúrák és fesztiválok Murciában

Létezik egy "közhelyeken" túli spanyol hon, talán nem olyan fényes és trendi, de a való világhoz mindenesetre jobban közelítő, akár a turisták számára is.

A Szépasszony-völgyben nincs holtszezon

Eger nem csak épített történelmi emlékhelyeivel és gyógyvizével, hanem borkultúrájával is vonzza a turistákat.

Ócsa: védett pincék kontyos frizurája

A Pest megyei, Budapesttől huszonhét kilométernyire fekvő Ócsára már csak az ófalu látványa miatt is érdemes ellátogatni.

Somló Hangja fesztivál zenével és borral

A Somlói Borvidék az egyik legegyedibb bortájak közé tartozik, a különös varázsú hegyen dinamikusan fejlődik a borkészítés.

 

Fejér megye bormustrája

Úgy tűnik, hogy megérett a helyzet arra, hogy végre Fejérben is összefogjanak a borászok: május 16-án Székesfehérváron rendezik meg az első Fejér Megyei Bormustrát. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényt a Szent István Művelődési Házban tartják meg, ahová elsősorban azokat az érdeklődőket várják, akik kíváncsiak, milyen borokat kínálnak a megye legjobb kis és közepes pincészetei.

A bormustra egyik fő szervezőjétől, Lics Lászlónétól megtudtuk, eddig a kisebb Fejér megyei borászok leginkább csak a különböző vidéki vásárokon mutathatták be a portékáikat, most azonban egy exkluzív környezetben végre ők lehetnek a központban. A bemutatkozó 13 borosgazdának az a legfőbb célja, hogy a Fejér megyében működő vendéglátó és szállásadó vállalkozókat meggyőzze arról, nemcsak lokálpatriotizmusból, hanem az italok kiváló minősége okán is fontos lenne helyi borokat kínálniuk a vendégeiknek.

Lics Lászlóné elmondta, a bormustrára ingyenes a belépés, ugyanakkor az úgynevezett kóstolójegyekkel bármelyik pincészet borait tesztelni lehet. A kóstolójegyekből és a borárusításból befolyt bevételt a részt vevő borászok jótékonysági célra, egy székesfehérvári szociális intézmény, a maroshegyi fogyatékkal élők nappali intézménye javára ajánlják fel. (Cs. P.)

Top cikkek