Birtok pezsgőfürdővel és juhokkal

Új arcot kapott a Bonyhád határában álló egykori Weber-kúria épületegyüttese. A Tolna megyei város egyik fennsíkját uraló, földszintes kastély eredetileg a Perczel családé volt.

Lovagolni csak józanul szabad!

Senki se vegye személyes sértésnek, ha lovas oktatását vagy tereplovagoltatását azzal kezdik, hogy megkérdezik, nem ivott-e alkoholt, nem fogyasztott-e drogot.

Hazajáró Hétvége: minden, ami falusi

A tiszta, jó levegő, a táj szépsége, a vidéki porták hangulata, a természet közelsége, a háziállatok látványa, a tájegység egyik-másik híres eledele, díszes népviselete, a csend, a nyugalom, a békesség és még számos egyéb körülmény teszi a nagyvárosiak számára különösen vonzóvá a falusi környezetet.

Séta Soroksár zöld kertjében

Ha valaki ebben a hatvanhektáros soroksári botanikus kertben sétálgat, egyúttal a világot is bejárja.

Nyeregbe, magyar!

A mai magyar lovasélethez 50-60 ezer hobbilovas és a különböző szakágakban mintegy tízezer versenyző tartozik. Messze vagyunk tőle, hogy lovas nemzet legyünk, de igyekszünk

 

Meghívó egy lovaglásra

Megkezdődött és június 14-ig tart a Nyitott Lovardák programja, ingyenes lovaglást kínálva mindenkinek. A részvétel feltétele az előzetes bejelentkezés. A lovassportok népszerűsítését szolgáló rendezvény keretében 50 lovasudvar fogadja a vendégeket további díjmentes szolgáltatásokkal, a maga választotta napon vagy napokon.

A legtöbb helyen a program a lovas farm bemutatásával kezdődik, a paripák felszerszámozásával és a szerszámok bemutatásával folytatódik, majd a vendégek nyeregbe szállhatnak. Ebédidő után lovasbemutatót láthat a nagyérdemű, majd azok próbálhatják kantárszáron vagy terepen a lovaglást, akik még nem kerültek sorra, míg mások a környéken kocsikázhatnak, hintózhatnak, fogatozhatnak, háziállatokkal ismerkedhetnek, állatsimogatót látogathatnak - hol, mire van mód. Kínálnak persze fizetős programokat is: ilyen például a lovasoktatás. A www.lovasok.hu weboldalon találhatók a nyílt napok helyszínei és időpontjai, a lovardák e-mailjei, telefonszámai. (G. Zs.

Top cikkek