Év végi kalandok a Balatonnál

A Balaton ősszel látványként, vagy hajózva pazar élmény, de nem kell lemondani a fürdőzésről sem.

A távoli Kelet közelről

Egy japán számára a gulyásleves, a falusi disznóölés, a szilvapálinka, a kisföldalatti vagy épp a nagyvásárcsarnoki forgatag ugyanannyira különleges és izgalmas, mint számunkra a sintó szentélyek és a cseresznyefa virágzásának ünnepe.

Happy weekend a Balatonnál

Március, de inkább április végéig árengedményes akciókat hirdet a Balatonnál és a tó környékén a nemrég épült szállodák jelentős hányada.

Hazajáró Hétvége: minden, ami falusi

A tiszta, jó levegő, a táj szépsége, a vidéki porták hangulata, a természet közelsége, a háziállatok látványa, a tájegység egyik-másik híres eledele, díszes népviselete, a csend, a nyugalom, a békesség és még számos egyéb körülmény teszi a nagyvárosiak számára különösen vonzóvá a falusi környezetet.

Krems és Göttweig - Alsó-Ausztria titkai

Bármerre indulunk el Bécsből, vonattal, autóval, kerékpárral, hajóval, Alsó-Ausztriába jutunk.

 

Kedvezmények a Dunakanyarban

Hosszú nyelű fakanállal, mézzel és répával etetni a barnamacikat a veresegyházi Medveparkban, jelzett turistautakon felkapaszkodni a Börzsöny csúcsára, a 938 méter magas Csóványosra, végigsiklani a téli-nyári bobpályán, lubickolni az esztergomi Aquapark élményfürdőiben, megcsodálni Magyarország első fővárosa, Visegrád műemlékeit, Zoránt, Sebestyén Mártát, Paya Beát és kamarazenét hallgatni a Szentendre Tavaszi Fesztivál estjein - sok más mellett ezek lehetnek a programjaink, ha a közeli hetekben a Dunakanyarba látogatunk.

A sok természeti szépséggel megáldott vidéket nem egyedül a kikelet alkalmából időszerű felkeresni, hanem azért is, mert 36 szálláshelyen akciót hirdetnek a 2=3 jegyében. Két éjszaka szállásdíja ellenében háromszor éjszakázhat a vendég egészen május végéig, és ez még nem minden. Hozzá kedvezménykártyát is kaphat, hogy olcsóbban kereshessen fel olyan helyeket, mint a szentendrei skanzen, a Kovács Margit-gyűjtemény, az Anna-Ámos Múzeum, a Szentendrei Képtár, vagy mint Versegyházon a Medvék és Farkasok Otthona, és hogy hétköznapokon 20 százalékos árengedménnyel ebédelhessen, vacsorázhasson Visegrád két éttermében.

A kedvezményes szállásajánlatok skálája az erdei vadászházaktól az ötcsillagos szállodáig terjed. Vadászházat találhatunk például Bánkon, ahol 16 500 forintért reggeli is jár a hároméjszakás szálláshoz, Kemence külterületén, a turistaútvonalak csomópontja mellett a négyszobás Királyháza alsóban és a hasonló Királyháza felsőben, ahol 13 ezret kérnek a kétágyas szobák lakóitól, de ha kell, az egész házat is kiadják éjszakánként 44 500-ért.

Romantikus hely a Duna- Ipoly Nemzeti Park területén lévő, hatszobás Királyvárosi Lovas Liget Panzió Esztergom határában, ahol teakonyhában készítheti el a vendég a reggelijét, vacsoráját, lovagolhat, internetezhet, televíziót is nézhet, és kedvezményes belépőjegyet kap Esztergom élményfürdőjébe. A panzióban kétágyas, fürdőszobás szobában 15 ezerért, négyágyasban 12 ezerért időzhetünk. Diósjenő szélén, erdők-mezők közelében áll a Kámor fogadó, ahol szaunát, lovaglást, lovas kocsikázást és állatsimogatót is kínálnak a 6-8 ezer forintos, hároméjszakás szállásdíj ellenében.

Ha valamivel többet is rászánunk egy hosszú víkendre, Dobogókőn két háromcsillagos szálloda, a Walden Hotel és a Pilis Szálló közül választhatunk. Gödön háromhektáros parkban áll a szintén háromcsillagos Kék Duna Hotel, amelynek bowling- és focipályáját, wellnessrészlegét is használhatják a kétágyas szobában, 18 560 forintot fizető vendégek.

Visegrád két négycsillagos szállodával - Royal Club Hotel és Thermal Hotel Visegrád - vesz részt az akcióban, melyek számos szolgáltatással, a szobák komfortfokozatától függően 32 és 57 ezer forint közötti áron ajánlják a hároméjszakás tartózkodást.

Top cikkek